Η Ρόδος λέει ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή, ΝΑΙ στη ζωή – Χορηγός Επικοινωνίας Rodosreport

Στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία διεθνή συμφωνία για το κλίμα. Με αυτό ως αφορμή, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες όλου του κόσμου θα κατακλύσουμε τους δρόμους και τις πλατείες  για να απαιτήσουμε από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100% καθαρή ενέργεια και για συντονισμένες ενέργειες ώστε επιτέλους  να υπάρχουν απτά αποτελέσματα από αυτή τη διάσκεψη.

Έξι φορείς του νησιού μας διοργανώνουμε αυτή τη δράση  ώστε να μπει και  η Ρόδος στο χάρτη με τις περιοχές που λένε ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή. Οι πολίτες της Ρόδου  απαιτούμε ενεργές πολιτικές για την αντιμετώπιση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου που απειλεί τη ζωή στον πλανήτη. Ταυτόχρονα στέλνουμε  και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δική μας κυβέρνηση ώστε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε λοιπόν  τους πολίτες όλου του νησιού να  συγκεντρωθούμε στο χώρο του Ακταίον την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή.

Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με το θέμα, θα ακουστούν ομιλίες, θα υπάρχει ζωντανή μουσική, κεράσματα, πανό και ανακοινώσεις. Θα επιδοθεί ψήφισμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Οι διοργανωτές σύλλογοι:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ρόδου, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ρόδου, Δίκτυο Αλληλεγγύης ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΚΟΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ, ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ

unnamed (2)

Pin It on Pinterest

Share This