Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, την Κάλυμνο και την Πάτμο για υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομου υπαίθριου εμπορίου.
Οι υποθέσεις καταγράφηκαν στις 21 Ιουλίου 2026 και διερευνήθηκαν από διαφορετικές αστυνομικές υπηρεσίες των νησιών.
Σύλληψη 44χρονου για κάνναβη στη Ρόδο
Το βράδυ της 21ης Ιουλίου, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στη Ρόδο, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ναρκωτικά δισκία χωρίς συνταγή στην Κάλυμνο
Το πρωί της ίδιας ημέρας συνελήφθη στην Κάλυμνο ένας 43χρονος ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων.
Προηγήθηκε έρευνα στην κατοικία του, κατά την οποία εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, δώδεκα ναρκωτικά δισκία, για τα οποία ο 43χρονος δεν διέθετε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Τα δισκία κατασχέθηκαν και σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.
Δύο συλλήψεις για παρεμπόριο στην Πάτμο
Το μεσημέρι της 21ης Ιουλίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 17 και 22 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο νεαροί ασκούσαν, κατά περίπτωση, υπαίθριο εμπόριο χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν συνολικά 22 είδη παρεμπορίου, ενώ για την υπόθεση ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Οι συγκεκριμένες συλλήψεις εντάσσονται στους καθημερινούς ελέγχους των αστυνομικών υπηρεσιών της Δωδεκανήσου για την αντιμετώπιση της κατοχής ναρκωτικών και του παράνομου εμπορίου.
