Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στη Ρόδο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα σήμερα με ισχυρές καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά

Σημαντική αλλαγή με επιδείνωση του καιρού σε όλα τα Δωδεκάνησα περιμένουμε της επόμενες ώρες καθώς βροχές και στην συνέχεια καταιγίδες τοπικά ισχυρές και με δυναμικά ξεσπάσματα  θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής.

Μέσα στην νύχτα και τα μεσάνυχτα αναμένουμε να επηρεάζονται τα νησιά στα βορειότερα τμήματα του νομού ενώ από τα ξημερώματα τα κεντρικά και νότια τμήματα του νησιού μας θα ξεκινήσουν να δέχονται βροχές που μέχρι το πρωί αναμένεται να έχουν επεκταθεί γρήγορα σε ολόκληρο το νησί.
Οσο κυλάει η μέρα τα φαινόμενα θα σοβαρεύουν παίρνοντας σταδιακά την μορφή καταιγίδων.

Ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες οι ισχυρές βροχές πλέον θα συνοδεύονται και από ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις ανά διαστήματα.

Οι δυναμικές ώρες θα είναι από της 12:00 το μεσημέρι μέχρι της 18:00 το απόγευμα.
Αναμένουμε υψηλά ποσοστά υετού και ραγδαιότητας.
Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν ύφεση χωρίς να σταματούν εντελώς.
Ουσιαστική βελτιώση θα έχουμε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις όλο το 24ωρο με ένταση 5 μποφόρ αρχικά άλλα σε περαιτέρω ενίσχυση προς το μεσημέρι και θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν στην πόλη από 12°C  έως 17°C  βαθμούς στα κεντρικά από 9°C  έως 16°C  και στα νότια από 10°C  έως 17°C  βαθμούς.
Η σχετική υγρασία το μεσημέρι στο 75 και την νύχτα στο 90%.
Να επισημάνουμε πως τα νησιά που θα έχουν σχετικά πιο ισχυρά φαινόμενα θα είναι κυρίως αυτά που βρίσκονται κοντά στα Τούρκικα παράλια.
Ξεσπάσματα περιμένουμε και σε Κάρπαθο και Κάσο ενώ το Καστελόριζο συμπεριλαμβάνεται και αυτό στην λίστα.

Χάρτης υετού της μεσημεριανές ώρες.

Θα χαρακτηρίζαμε την κακοκαιρία αυτή εξπρές καθώς τα φαινόμενα περιμένουμε να σταματούν σχετικά σύντομα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής περιμένουμε να σταματούν εντελώς.

Θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή στα φαινόμενα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα (στη σελίδα μας έχουν αναρτηθεί από χθες οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας σε τέτοιες περιπτώσεις).

Απο εμάς και απο την ομάδα μας στο facebook θα έχετε συνεχή ενημέρωση καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ενω αν το κρίνουμε απαραίτητο θα περάσουμε σε ανανέωση των στοιχείων μας και θα επανέλθουμε με έκτακτο..
Λίγη προσοχή λοιπόν και θα περάσει και αυτή η μπόρα.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest