Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!

Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία σε αυτά τα δύο ελληνικά νησιά: «Η Ρόδος και η Σύμη επωφελούνται από τα πιο φρέσκα αλιεύματα θαλασσινών αλλά τα μέρη εστίασης ενέχουν ένα διαφορετικό τοπίο.

Υπάρχει καινοτόμα γευσιγνωσία σε εξελιγμένα ξενοδοχεία, αλλά και σε απλές καθημερινές επιλογές».

Για τη Ρόδο λέγεται ότι: «Μπορείτε να φάτε καλά σε όλο το νησί, γι ‘αυτό αξίζει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε διαφορετικές περιοχές.

Η ΠΝΑΙ, ευρωπαϊκή γαστρονομική Περιφέρεια Κατευθυνθείτε προς το χωριό Απόλλωνα, το οποίο είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει δύο πολύτιμους λόγους για να το επισκεφθείτε.

Ο πληθυσμός του είναι μόλις πάνω από 1000, αλλά ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών εργάζεται σκληρά από το 2005 για να διατηρήσει τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού.

Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε το μελεκούνι, το ρόδιτικο ενεργειακό σνακ με σουσάμι καιμέλι