Ρόδος : Ήρθε απο την Τουρκία στη Ρόδο με πολύτιμους λίθους – Η περίεργη υπόθεση που απασχολεί το Τελωνείο (φωτο)

Μια περίεργη υπόθεση “πολλών εκατομμυρίων” , εξετάζουν οι αρχές της Ρόδου απο το πρωι , όπου και σήμανε συναγερμός  όταν Βελγικής καταγωγής επιβάτης πλοίου, που έφτασε στη Ρόδο απο το Μαρμαρίς  της Τουρκίας , εντοπιστηκε σε έλεγχο απο το Τελωνειακούς να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες πολύτιμων λίθων στις αποσκευές του .

Οι διωκτικές αρχές χωρίς να χάσουν χρόνο, προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των αποσκευών του ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και σωματικός έλεγχος. Απο τον έλεγχο εντοπίστηκαν αρκετές κασετίνες γεμάτες πολύτιμους λίθους . Ο επιβάτης του πλοίου που έφτασε χθες στο λιμάνι είχε στην κατοχή του τουρκικό διαβατήριο .

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει την ανακριτική διαδικασία αν και φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν είναι συνεργάσιμος , ενώ αύριο σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport αναμένεται να έρθει στη Ρόδο δικηγόρος απο την Τουρκία .

Συνολικά βρέθηκαν δυο μεγάλα διαμάντια , 19 μεσαίου μεγέθους και 559 μικρά  ,καθώς επίσης 58 κοσμήματα και 15 γραμμάρια κάνναβη .

Το ζητούμενο για τις διωκτικές αρχές είναι να καταφέρουν να αποσπάσουν πληροφορίες για το παράνομο εμπόρευμα και τον προορισμό αυτού .

 

Φωτογραφίες απο τον έλεγχο στο Τελωνείο της Ρόδου