Ρόδος: Γλύτωσε στο παρά πέντε απο βέβαιο πνιγμό συμπολίτης μας στο Ενυδρείο

Λίγο έλειψε ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας να πεθάνει λίγα μέτρα απο την ακτή σε κεντρική παραλία της Ρόδου κοντά στο Ενυδρείο .

Το περιστατικό συνέβη σήμερα απόγευμα περί της 17:00 όταν ο συντοπίτης μας ευρισκόμενος μέσα στον νερό άρχισε να βουλιάζει και στριφογυρίζει και να πίνει νερό .

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν δύο νεαροί που έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τον έβγαλαν έξω στην ακτή , αμέσως ένας τρίτος παρευρισκόμενος με γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης άρχισε να του προσφέρει πρώτες βοήθειες και τον γύρισε έπειτα στο πλάι όπου και βγήκε το νερό απο τους πνεύμονες του.

Ο ηλικιωμένος ήταν κάτασπρος στην όψη και ημιθανής όταν τον ανέσυραν στην ακτή , μετά απο τις ηρωικές προσπάθειες των παιδιών άρχισε να ανακτά την αναπνοή και τις αισθήσεις του.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε ταχύτατα στο σημείο και τον παρέλαβε.

Ο συντοπίτης μας στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία καθώς τον εντόπισαν οι νεαροί και τον βοήθησαν και φυσικά ο τρίτος που ήξερε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών ειδάλλως θα θρηνούσαμε ακόμα ένα θύμα.

Δυστυχώς αν και Ιούλιος μήνας στις παραλίες της Ρόδου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη τους που θα έπρεπε να ξεκινάει στο τέλος της άνοιξης ή και όλο το χρόνο σε όσες παραλίες υπάρχουν και χειμερινοί κολυμβητές .

Οι ναυαγοσώστες δεν είναι μόνο για “φιγούρα” στους τουρίστες αλλά είναι απαραίτητοι και για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού !

Διαβάστε περισσότερα τοπικά νέα εδώ