Μεγάλη κερδισμένη η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός και το Φθινόπωρο

Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Γερμανών παραμένει η χώρα μας ακόμα και το Φθινόπωρο. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου opodo.de, βασικός λόγος είναι η καλή σχέση τιμής – ποιότητας, με τις τιμές μάλιστα να κυμαίνονται το 2014 κάτω από τα περσινά επίπεδα.

«Λόγω της οικονομικής ανάκαμψης αλλά και της ασφάλειας και πολιτικής σταθερότητας των τελευταίων χρόνων, οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται και πάλι τη χώρα. Επιπλέον η Ελλάδα πείθει τους ταξιδιώτες με τον πολιτισμό και την παρθένα φυσική της ομορφιά – ειδικά το φθινόπωρο μπορεί κανείς να τη βιώσει θαυμάσια», εξηγεί η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του opodo.de Μπετίνα Λεμεζίρ.

Μεγάλη κερδισμένη εμφανίζεται η Ρόδος την οποία προτιμούν κατά κόρον οι τουρίστες καθώς λόγω γεωγραφικής θέσης συνεχίζει να έχει θαυμάσιο καιρό. Στη σχετική κατάταξη της ιστοσελίδας η Ρόδος έχει σκαρφαλώσει 7 θέσεις σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, και συγκεκριμένα, από την 13η στην 6η.

Ακόμη πιο δημοφιλής είναι η Κρήτη ου καταλαμβάνει την 4η θέση στη σχετική κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών των πελατών του opodo.de. Άλλα δυο ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς της online εταιρίας παροχής τουριστικών υπηρεσιών: η Κως στην 17η και η Κέρκυρα στην 20η.

Μαγιόρκα, Αντάλια και Φουερτεβεντούρα στην κορυφή

Το 2014 είναι όμως μια καλή χρονιά και για την Τυνησία που σκαρφάλωσε 4 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 10η θέση της σχετικής κατάταξης. Οι τυνησιακές παραλίες προσελκύουν τους Γερμανούς για δυο, κυρίως λόγους: αφενός οι καλές κλιματολογικές συνθήκες και αφετέρου οι τιμές. «Οι ταξιδιώτες πληρώνουν κατά μέσο όρο 40 % λιγότερα σε σχέση με τις Καναρίους Νήσους ή την Ελλάδα», λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του opodo.de. Έτσι η Τυνησία βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων εκείνων που προτιμούν συνήθως τα πακέτα all-inclusive, κυρίως δηλαδή οικογένειες.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου δεν υπάρξουν ωστόσο αξιοσημείωτες αλλαγές: κορυφαίος φθινοπωρινός τουριστικός προορισμός των Γερμανών παραμένει η Μαγιόρκα της Ισπανίας ενώ ακολουθούν η Αντάλια της Τουρκίας και η Φουερτεβεντούρα των Καναρίων Νήσων.

Πηγή: DW

Pin It on Pinterest