Ρόδος: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις

Στην εξάρθρωση μίας πενταμελούς συμμορίας νεαρών που διέπραττε διαρρήξεις το τελευταίο 20ημερο στην πόλη της Ρόδου, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το Σάββατο πέντε νεαροί ηλικίας από 14 έως 19 ετών και τρεις γονείς τους, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κλοπών από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συναυτουργία, καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κοινή ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρούσαν νυχτερινές ώρες παραβιάζοντας, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυλικεία εκπαιδευτικών μονάδων και επιβατικά αυτοκίνητα.

Κατά την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις κυλικείων, τέσσερις παραβιάσεις αυτοκίνητων, ένας εμπρησμός σε σχολική μονάδα και μια κλοπή από κατάστημα που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2018 έως 4 Ιανουαρίου 2019.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και καταναλωτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο χώρος «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των κλοπιμαίων και την απόκρυψη των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.