Ρόδος: Ενημέρωση για το πρόβλημα με την ανακύκλωση ζητά Σύλλογος Περιβάλλοντος

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο νησί της Ρόδου με τη μη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Απαράδεκτη θεωρεί την κατάσταση ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ρόδου, και ζητά να ενημερωθούν άμεσα οι πολίτες από τον Δήμο Ρόδου για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Η κοινοπραξία που είχε αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης σταμάτησε την συγκέντρωση και διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και ο Δήμος σταμάτησε την αποκομιδή», αναφέρει.

«Όταν η κατάσταση, με τους μπλε κάδους να ξεχειλίζουν, έγινε ανυπόφορη, τότε ο Δήμος άρχισε να συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα στο χώρο του ΧΥΤΑ χωρίς τη δυνατότητα όμως αυτά να μπορούν να ανακυκλωθούν. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο γίναμε όλοι και όλες μάρτυρες μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης εξέλιξης για το νησί της Ρόδου και όχι μόνο.


Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος ζητάει ειδικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη:


1. Να ξεκινήσει η ανακύκλωση ξανά σήμερα.
2. Να ενημερωθούν αρμοδίως και επισήμως οι πολίτες για το τι συμβαίνει και πώς μπορούν να βοηθήσουν από την πλευρά τους.
3. Να ξεκινήσει μια νέα καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το τι και πώς πρέπει να ανακυκλώνουμε.
4. Να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για νέες μορφές ανακύκλωσης όπως πχ κομποστοποίηση, αξιοποίηση λυματολάσπης, ανακύκλωσης ΑΕΚΚ (μπάζα).»