Ρόδος: Σε 10 ημέρες κάνουν “ποδαρικό” οι πρώτοι τουρίστες

Έναρξη της τουριστικής σεζόν για το νησί

Ικανοποιητική αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση και φέτος στο νησί με σταδιακή αύξηση…. στις αφίξεις από το τέλος του Μάρτη

Οι πρώτες αφίξεις για την φετινή τουριστική σεζόν αναμένονται να ξεκινήσουν σε λιγότερο από 10 ημέρες καθώς στις 25 του μηνός είναι προγραμματισμένες μαζικές πτήσεις τσάρτερ για την Ρόδο οι οποίες θα κάνουν το… “ποδαρικό” της σεζόν

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία την 25η Μαρτίου πρόκειται να προσγειωθούν τρεις πτήσεις τσάρτερ και συνολικά περίπου 500 άτομα.

Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι τουρίστες για την καλοκαιρινή σεζόν του 2014 ενώ σταδιακά αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους στο αεροδρόμιο της Ρόδου, η πρώτη πτήση θα είναι της αεροπορικής εταιρίας “Israir” και θα προσγειωθεί στις 7:35 το πρωί προερχόμενη από το Ισραήλ.

Η δεύτερη πτήση θα είναι της εταιρίας “Arkia” και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στις 8:40 το πρωί επίσης προερχόμενη από το Ισραήλ, ενώ η τρίτη πτήση θα είναι της εταιρίας “Ryanair” και θα προσγειωθεί στις 9:55 προερχόμενη από τη Γερμανία.

Και πέρυσι όμως η τουριστική σεζόν για το νησί είχε ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου, όπου μάλιστα είχε διοργανωθεί και τελετή υποδοχής των τουριστών στο νησί.

Η κίνηση θα είναι ανάλογη και τις επόμενες ημέρες, αφού οι πτήσεις που θα φτάνουν στο νησί ημερησίως θα είναι δύο στον αριθμό αλλά από το τέλος του μήνα αναμένεται να αυξηθούν σταδιακά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 30 Μαρτίου θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” πέντε πτήσεις από την Αγγλία ενώ στις 7 Απριλίου θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνολικά δεκαπέντε πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα σύμφωνα με το αερολιμένα της Ρόδου φέτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 15% στα slots γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα έχουμε αύξηση των αφίξεων άρα και στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Πηγή : protothema

Pin It on Pinterest