Ρόδος: Χωρίς Βρετανούς και ο Ιούλιος

Χωρίς Βρετανούς τουρίστες θα μείνει και τον Ιούλιο η Ρόδος καθώς η Βρετανική κυβέρνηση δεν ενέταξε την Ελλάδα στην πράσινη λίστα που θα έδινε την ευκαιρία στους τουρίστες να έρθουν στη Ρόδο χωρίς να μπούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στη χώρα τους .

Δυστυχώς σε μια κακή χρονιά όπως αναμένεται να εξελιχθεί η τρέχουσα, προστίθεται και η άρνηση της Βρετανίας να στείλει τουρίστες χωρίς καραντίνα στην επιστροφή . Η δε ζημιά για τη Ρόδο είναι τεράστια καθώς είναι η κύρια αγορά του νησιού που θα μπορούσε να γεμίσει μαζικά τα ξενοδοχεία μας και να φέρει εργασία στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και ρευστότητα στις επιχειρήσεις που δεινοπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Οι νέες «πράσινες» περιοχές

Οι βρετανοί πρόσθεσαν κάποιες περιοχές στην πράσινη λίστα που κρίνονται ασφαλείς για επίσκεψη χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Οι περιοχές είναι:

Ευρώπη: Βαλεαρίδες νήσοι (περιλαμβάνουν Ίμπιζα, Μαγιόρκα, Μενόρκα και Φορμεντέρα), Μάλτα και Μαδέιρα.
Καραϊβική: Anguilla, Antigua και Barbuda, Barbados, British Virgin Islands, Cayman Islands, Dominica, Grenada, Montserrat και Turks και Caicos Islands
Άλλες βρετανικές περιοχές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου: Bermuda, British Antarctic Territory, British Indian Ocean Territory και Pitcairn

Όλες οι προσθήκες στην πράσινη λίστα, με εξαίρεση τη Μάλτα, έχουν προστεθεί επίσης στην πράσινη λίστα «παρακολούθησης», σηματοδοτώντας ότι κινδυνεύουν να επιστρέψουν στην πορτοκαλί. Το Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ έχουν επίσης καταχωριστεί στη λίστα παρακολούθησης.

Επίσης έξι προορισμοί προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα της κυβέρνησης και είναι: Dominican Republic, Eritrea, Haiti, Mongolia, Tunisia and Uganda.

Ο υπουργός πρόσθεσε, ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της πορτοκαλί λίστας, σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Η ακριβής ημερομηνία εφαρμογής της νέας πολιτικής για τους εμβολιασμένους παραμένει άγνωστη, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «διχασμό» στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ εκείνων που θέλουν άμεση κατάργηση της καραντίνας ή το αργότερο μέχρι τις 19 Ιουλίου και εκείνων που προτιμούν αυτό να συμβεί τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest