Ρόδος: Ανοίγει νωρίς η σεζόν φέτος – Μεγάλη ζήτηση προσωπικού!

Νωρίς αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η σεζόν στο νησί της Ρόδου καθώς οι πρώτες κρατήσεις αλλά και το ρεύμα που υπάρχει στην τουριστική αγορά δείχνει πως θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά.

Μετά την περσυνή επιτυχία της Ρόδου στον τουρισμό, που ανέκαμψε θεαματικά μετα απο δυο καταστροφικές χρονιές, όλα δείχνουν πως ο περσυνός θρίαμβος που τόσο χρειαζόταν η τοπική αγορά θα επαναληφθει με τους οιωνούς να είναι κάτι παραπάνω απο θετικοι.

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ

Τον χορό των πρώτων πτήσεων τσάρτερ φέτος θα ανοίξει πολύ νωρίς η EasyJet που ξεκινάει τις πτήσεις της για Ρόδο απο τις 11 Μαρτίου!

Μάλιστα υπάρχουν 18 προγραμματισμένες πτήσεις με συνολική χωρητικότητα 3348 επιβατών!

Αυτό απο μόνο του είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και απόρροια της περσινής επιτυχίας και όλα δείχνουν πως αν δεν υπάρξουν ανατρεπτικοί παράγοντες (πανδημίες, πόλεμοι) όλα θα πάνε και φέτος κατ’ ευχήν .

Ξενοδοχεία

Ήδη πολλά μεγάλα ξενοδοχεία έχουν μπει σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασιών, ενώ σιγά-σιγά ολοκληρώνονται και οι εργασίες ανακαινίσεων στις οποίες είχαν προχωρήσει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου.

Πληροφορίες που έρχονται στο Rodosreport δείχνουν πως την 1η Απριλίου πολλά καταλύματα του νησιού θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Η εξέλιξη αυτή ειναι πολύ θετική και είναι ακόμα ένα μικρό βήμα προς την επιμήκυνση της σεζόν που φυσικά θέλει πολύ και σοβαρή δουλειά ακόμα για να επιτευχθεί.

Κρουαζιερόπλοια

Ένας τεράστιος αριθμός κρουαζιερόπλοιων αναμένεται φέτος καταπλεύσει στο νησί της Ρόδου φέτος . Τουλάχιστον 418 στον αριθμό ειναι οι προγραμματισμένοι κατάπλοι του 2023, γεγονός που απο μόνο του δείχνει όχι μόνο μια συνολική ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και μια νέα πορεία της Ρόδου σε αυτό το είδος τουρισμού που είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε και να την βελτιώσουμε περεταίρω.

Ζήτηση προσωπικού

Τεράστια είναι η ζήτηση προσωπικού για την φετινή χρονιά καθώς ήδη πολλές επιχειρήσεις στον τουρισμό προσπαθούν να κλείσουν εργαζόμενους για την νέα σεζόν.

Οι εργαζόμενοι φέτος θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν που θα εργαστούν και να κλείσουν την πιο συμφέρουσα για αυτούς εργασία.

Ήδη δεκάδες αγγελίες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο για εργασία στο νησί της Ρόδου, ενώ μεγάλη είναι και επιθυμία υποψηφίων να έλθουν στη Ρόδο να εργαστούν.

Φέτος παρατηρήθηκε η αναζήτηση προσωπικού απο επιχειρηματίες να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και ήδη όσοι κινήθηκαν κατα αυτο τον τρόπο έχουν “καπαρώσει” το προσωπικό τους.

Υποδομές

Με όλα να πηγαίνουν κατ’ ευχήν φέτος το μόνο που πρέπει να μας προβληματίζει είναι η εικόνα του νησιού, οπου τις προηγούμενες χρονιές η Δημοτική Αρχή Καμπουράκη δεν κατάφερε να προσδώσει την λάμψη που αρμόζει στο νησί με αρκετά προβλήματα να εντοπίζονται σε πολλούς τομείς.

Φέτος ευελπιστούμε όλα να είναι στην εντέλεια και οι Τουριστικές περιοχές να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Pin It on Pinterest

Share This