Ρόδος :46χρονος έκλεβε συστηματικά τουρίστες – Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 193 αντικείμενα !

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που πραγματοποίει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά τη σύλληψη 46χρονου ημεδαπού την 26.09.2017 για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών (Σχετικό το από 27-09-2017 Δελτίου Τύπου), εξιχνιάστηκαν άλλες είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών από λουόμενους-παραθεριστές σε παραλιακές περιοχές και πισίνες τουριστικών καταλυμάτων στη Ρόδο.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του δράστη, με αφορμή την σύλληψη του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -193- αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, φωτογραφικές μηχανές, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, τσάντες, αποσκευές, κλειδιά δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων, κ.ά), καθώς και χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα και νομίσματα διαφόρων χωρών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούσαν προϊόντα κλοπών.

Από την αξιολόγηση και συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης σκιαγραφήθηκε πλήρως η εγκληματική δράση του 46χρονου, ο οποίος  από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2017, χρησιμοποιώντας κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβαινε σε παραλίες και πισίνες ξενοδοχείων όπου εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία λουόμενων αφαιρούσε προσωπικά τους αντικείμενα. Επίσης, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε παρόμοια δραστηριότητα και τον Ιούνιο του 2016.

Σημειώνεται ότι, καμία από τις μέχρι τώρα εξιχνιάσθηκες κλοπές δεν είχε δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές. Με αφορμή αυτό το γεγονός υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι έχουν πέσει θύμα κλοπής να καταγγείλουν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Το σύνολο των ανευρεθέντων κλεμμένων αντικειμένων φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μέρος των οποίων έχει αναγνωριστεί και πρόκειται να αποδοθεί στους ιδιοκτήτες, ενώ η διαδικασία ταυτοποίησης της προέλευσης των υπολοίπων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συνεχίζεται έως ότου ολοκληρωθεί το προανακριτικό έργο.