Το ροδίτικο μελεκούνι θα βρίσκεται σύντομα τοποθετημένο στα ράφια του περιπτέρου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Τις εγκαταστάσεις της «Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου» στη Ρόδο, επισκέφθηκε το Σάββατο 13/1 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης. Συναντήθηκε με τους Νίκο Μελισσουργό και Νίκο Ρέτσα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας αντίστοιχα, οι οποίοι ενημέρωσαν το βουλευτή για την ιστορία, τα προϊόντα και τα νέα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας και ξεναγήθηκε στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μέλισσας που λειτουργεί στους χώρους της «Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη σε μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα της Δωδεκανήσου, που επενδύει στην καινοτομία και προβάλλει τα παραδοσιακά μελισσοκομικά προϊόντα της Ρόδου, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με τις τουριστικές δραστηριότητες αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη του νέου υποδείγματος ανάπτυξης που θέλουμε για τα νησιά μας, με βάση την ποιότητα και τη δημιουργικότητα. Τα προϊόντα μέλισσας και κυψέλης στα Δωδεκάνησα, το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι, αλλά και η συνεργασία των μελισσοκόμων για την απόκτηση τεχνογνωσίας για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, αναδεικνύουν τις θετικές αυτές προοπτικές.

Ταυτόχρονα, το συνεργατικό πλέγμα επιχειρήσεων – παραγωγών που αναπτύσσεται σήμερα στη Δωδεκάνησο, δείχνει ότι η περιοχή μας, πέρα από τις φυσικές της ομορφιές, διαθέτει γερές βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργεί σταθερές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας, με πυλώνα τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα». Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε ότι το ροδίτικο μελεκούνι θα βρίσκεται σύντομα τοποθετημένο στα ράφια του περιπτέρου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Pin It on Pinterest

Share This