Ύψιστη Διάκριση για τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο – Κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Ο απόφοιτος μαθητής Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος του Κωνσταντίνου και της Ελένης, πριν από λίγες ημέρες πέτυχε σημαντικότατη διάκριση σε διεθνές επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε από τις 3-13 Ιουλίου 2014 στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.

Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών είναι ιδιαίτερα απαιτητικές λόγω της ευρύτητας και δυσκολίας των θεμάτων, αλλά και του περιορισμένου αριθμού των βραβευομένων με μετάλλια σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλου ανταγωνισμού των καλύτερων μαθητών στη Μαθηματικά από όλο τον κόσμο. Στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών συμμετείχαν 560 μαθητές από 106 χώρες.

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος πριν από μερικούς μήνες είχε πετύχει μια άλλη μεγάλη διάκριση. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στη Βουλγαρία, διεξήχθη η 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 29 χώρες.Με βάση τα αποτελέσματά του ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας άριστη επίδοση.

Επίσης, οΑθηναγόρας Σκιαδόπουλος, είχε προκριθεί από όλες τις φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο.

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία. Σ’ αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, συμμετείχαν 97 χώρες με τις Εθνικές τους αποστολές. Έλαβαν μέρος οι 528 καλύτεροι μαθητές της υφηλίου στα Μαθηματικά. Κατόπιν των τελικών αποτελεσμάτων ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατέκτησε εύφημη μνεία. Η διάκριση αυτή του Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου αποτέλεσε συνέχεια του Χάλκινου Μεταλλίου που κέρδισε στην 30η Βαλκανική Ολυμπιάδα 2013, που έγινε στην Κύπρο.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012 ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος ως μαθητής της Α Λυκείου είχε κατορθώσει να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις 3-15 Ιουλίου 2012 στην Αργεντινή.

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλοςτη σχολική χρονιά 2010-2011, ως μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, διακρίθηκε και πάλι στους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και έφτασε στην τελική τους φάση, την 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», κατακτώντας την πρώτη θέση και έλαβε χρυσό μετάλλιο. Επίσης, ο Αθηναγόρας συμμετείχε στην 15η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα όπου πέτυχε την υψηλή διάκριση της κατάκτησης της τρίτης θέσης και έλαβε χάλκινο μετάλλιο.

Επισημαίνεται ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος μαθητής που είχε συμμετοχή σε τρεις συνεχόμενες Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση, καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου.

Ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος γεννήθηκε και κατοικεί στη Ρόδο. Από πολύ μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά. Έδειχνε έντονα την κλίση του προς τον κόσμο των θετικών επιστημών. Φοίτησε -από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας τους- στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» όπου και πρώτευε, αφού συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους αριστούχους μαθητές σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο για τις ιδιαίτερα σημαντικές και πολλαπλές υψηλές διακρίσεις του και του εύχεται κάθε επιτυχία στις ακαδημαϊκές του σπουδές.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This