Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης : “Όχι Νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου”

Οι επανειλημμένες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κου Καμένου, σε Ελλάδα και Αμερική,  για την δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κου Σακελλαρίδη ότι το θέμα είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, οι μη διαψεύσεις μετά από ερωτήσεις βουλευτών στη βουλή, επιβεβαιώνουν τις σχετικές προθέσεις.

Μια νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο ή σε οποιοδήποτε άλλο νησί του Αιγαίου, θα αποτελέσει πόλο έλξης των αντιπαραθέσεων, και των αντιτιθέμενων γεωπολιτικών συμφερόντων, πόλο έλξης πολεμικών συγκρούσεων. Θα είναι μια πυριτιδαποθήκη σε βάρος των κατοίκων των νησιών.

Θα παίζει καθοριστικό ρόλο σε επιθετικές δραστηριότητες,  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των λαών  της περιοχής της Μεσογείου.

Δεν θα εξασφαλίζει την προστασία και την άμυνα της χώρας μας, αντίθετα θα  βοηθά στην όξυνση  αντιθέσεων και  επιθετικών κινήσεων.

Δεν συνάδει με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και ιδιαίτερα με τον τουρισμό. Ο τουρισμός συνδυάζεται με την ειρήνη και την φιλία των λαών και όχι με την συσσώρευση των μηχανών πολέμου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η αντίθεσή μας θα πρέπει να είναι αποφασιστική και δυναμική .

Γι΄αυτό η «Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης» σας προσκαλεί στη συγκέντρωση για τη  συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και γραμματείας κατά της βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο ή σε άλλο νησί του Αιγαίου στο Αναψυκτήριο «Ακταίον» (αίθουσα  Α’ ορόφου)  την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015  ώρα 20.00

ΟΧΙ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ρόδος 16-06-2015

Pin It on Pinterest