Απονομή τίτλων στους αποφοιτήσαντες από τη 19η Σύνοδο της Ροδιακής Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας

O Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στην απονομή των τίτλων στους αποφοιτήσαντες από τη 19η Σύνοδο της Ροδιακής Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας που έγινε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
” Κρατείστε τη Ρόδο και την Ελλάδα στις καρδιές σας” η προτροπή του στους 53 αποφοιτήσαντες από 37 χώρες.
————————————————————————————————————

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης παρέστη χθες στην απονομή των τίτλων στους αποφοιτήσαντες από τη 19η Σύνοδο της Ροδιακής Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας που έγινε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
“Κρατείστε τη Ρόδο και την Ελλάδα στις καρδιές σας” ήταν η προτροπή του, στους 53 αποφοιτήσαντες από 37 χώρες και τους Καθηγητές της Ακαδημίας που είναι διακεκριμένοι νομικοί και Δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας του Αμβούργου απ’ όλο τον κόσμο.
Ο κ. Υψηλάντης με δηλώσεις του τόνισε τη σημασία του Ινστιτούτου Αιγαίου Ναυτικού Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, που εδρεύει στη Ρόδο, για τη χώρα μας και το νησί μας, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη επιστημονικών δραστηριοτήτων και ενεργειών στους τομείς αυτούς του δικαίου, με συμμετοχή φοιτητών, επιστημόνων και Ακαδημαϊκών απ´ όλο τον κόσμο. Πρόσφατα η διεθνής αναγνώριση του Ινστιτούτου, αντικατοπτρίζεται και στις δηλώσεις του Πρόεδρου της Κίνας που το επισκέφθηκε. Συγχαρητήρια ανήκουν στον Διευθυντή του Ινστιτούτο ΔρΝ κ. Νικόλαο Σκούρτο και τον συνεργάτη του κ. Σπύρο Λούπη.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Υψηλάντης είπε χαρακτηριστικά : “Είναι αναγκαίο όλοι οι φορείς του τόπου μας να αγκαλιάσουν έμπρακτα την προσπάθεια ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης τον επόμενο χρόνο είκοσι χρόνων από τη λειτουργία του.”

Pin It on Pinterest