Ρεκόρ ζήτησης για Ελλάδα το 2017 στην Spies -Η Ρόδος στις προτιμήσεις των Δανών

Με αδιαφιλονίκητο νικητή την Ισπανία αλλά και υψηλή ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο και Κύπρο, κλείνει η χρονιά για τον δανό τουρ οπερέιτορ Spies, που ανήκει στον όμιλο της Thomas Cook.

Η Ισπανία ήταν πιο περιζήτητη από ποτέ, με την Ελλάδα και την Κύπρο να καταγράφουν δραματική αύξηση των προτιμήσεων, κάτι που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τουρ οπερέιτορ, θα συνεχισθεί και το 2018, βάσει στοιχείων από τις προκρατήσεις (συνολικά παρουσιάζουν αύξηση 10% από πέρυσι).

Δημοφιλέστεροι προορισμοί των Δανών πελατών της Spies για το 2017 ήταν τα Γκραν Κανάρια, η Μαγιόρκα και η Τενερίφη (στην 4η θέση).

Ψηλά στις προτιμήσεις, στην τρίτη θέση, βρέθηκε η Κρήτη, στην 6η η Ρόδος και στην 9η η Κύπρος. Μάλιστα, μικρότερα ελληνικά νησιά παρουσίασαν αύξηση.

Η Ελλάδα αποτελεί ακόμα δημοφιλέστερο προορισμό για τους Δανούς συγκριτικά με το 2015 και έχει αυξήσει τόσο την ελκυστικότητά της στην αγορά που για το 2018 ο τουρ οπερέιτορ έχει προσθέσει νέους προορισμούς, όπως την Ολυμπιακή Ριβιέρα και την Κέρκυρα.

Το 2017 1,2 εκατ. Δανοί πέταξαν με πτήσεις τσάρτερ, εκ των οποίων το ένα τέταρτο πέταξε μέσω της Spies.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, οι Δανοί προχωρούν σε κράτηση διακοπών νωρίτερα από ποτέ και το κόνσεπτ των ξενοδοχείων είναι πιο σημαντικό για εκείνους από τον ίδιο τον προορισμό.

Δείτε αναλυτικά τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Spies το 2017

1. Γκραν Κανάρια 

2. Μαγιόρκα 

3. Κρήτη 

4. Τενερίφη 

5. Τουρκία (Αλάνια, Σάιντ και Μπέλεκ) 

6. Ρόδος 

7. Φουερτεβεντούρα 

8. Λανθαρότε 

9. Κύπρος 

10. Χουργκάντα 

11. Μαδέρα 

12. Πουκέτ, Ταϊλάνδη

 

Πηγή : tornosnews.gr

Pin It on Pinterest

Share This