Ρεκόρ τουρκικών παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο ως προειδοποίηση για την ΑΟΖ – Πέρασαν και από Δωδεκάνησα

Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό να πραγματοποιούν ένα πρωτοφανή αριθμό παραβιάσεων μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά αεροσκάφη και ένα CN-235MPA του τουρκικού Ναυτικού προερχόμενο από τη βάση του Ντάλαμαν πραγματοποίησαν  2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χ΄ώρου (ΕΕΧ).

Από τα τουρκικά αεροσκάφη τα 2 έφεραν οπλισμό και η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε όλο πρακτικά το Αιγαίο από το βορά μέχρι και Ν.Α. στο ύψος της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Φυσικά η ημέρα που διάλεξε η Άγκυρα για την εκδήλωση του πρωτοφανούς αυτού κύματος παραβάσεων και παραβιάσεων δεν είναι καθόλου  τυχαία. Η Τουρκία στέλνει το μήνυμα σήμερα με την ανάληψη και επίσημα της της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας να μην «διανοηθεί η Αθήνα να προχωρήσει σε τετελεσμένα στο Αιγαίο αναφορικά με την ΑΟΖ».

Είναι κάτι που είχε πρωτοδιατυπώσει στις 2 Ιανουαρίου μέσω δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Şafak».

Όπως είχε υποστηρίξει τότε  η «Yeni Safak», με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία  για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει με κανένα τρόπο να συμβεί αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Σήμερα ημέρα ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ  η Άγκυρα αποφάσισε να δώσει το πρώτο σημάδι του πόσο εννοεί τις απειλές που εκτοξεύει μέσω δημοσιευμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest