Ρεκόρ πενταετίας για την αεροπορική κίνηση με ανοδο του τουρισμού και βελτίωση της εσωτερικής αγοράς

Την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων πέντε ετών καταγράφει η επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία διαπιστώνει ότι η δειλή ανάκαμψη του 2013 έχει πλέον παγιωθεί και ότι η φετινή σεζόν «μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για την ελληνική πολιτική αεροπορία», εάν συνεχιστεί η ίδια πορεία και στο τελευταίο τετράμηνο του έτους.
Συγκρίνοντας τις επιδόσεις του οκταμήνου του 2014 με την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι ο αριθμός των πτήσεων επανακάμπτει προς την προ του 2011 περίοδο.
Σύμφωνα με την ΥΠΑ, η αεροπορική κίνηση του Αυγούστου 2014 (πτήσεις και αφίξεις επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού) παρουσιάζεται αυξημένη σε σύγκριση με «τον εξαιρετικό Αύγουστο του 2013».
Συγκεκριμένα, οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 5,8%, οι πτήσεις εξωτερικού κατέγραψαν άνοδο κατά 15,4%, οι αφίξεις εσωτερικού βελτιώθηκαν κατά 22,7% «επιβεβαιώνοντας την τάση ανακάμψεως, η οποία άρχισε από τον Ιούνιο» και οι αφίξεις εξωτερικού κατέγραψαν αύξηση κατά 15,4%.
«Η δειλή ανάκαμψη των διακινούμενων επιβατών το οκτάμηνο του 2013 έχει πλέον παγιωθεί και ότι η επίδοση της ίδιας περιόδου του 2014 αποτελεί με διαφορά την υψηλότερη των πέντε τελευταίων ετών» επισημαίνει η ΥΠΑ και σημειώνει ότι «αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην ακόμη καλύτερη εικόνα του ελληνικού τουρισμού αλλά και στην σταδιακή βελτίωση της εσωτερικής αγοράς».
ΠΗΓΗ: tovima.gr

Pin It on Pinterest