Η Tea Maria Byholm βρέθηκε φέτος στο νησί μας για πεντηκοστή χρονιά και ο σύζυγός της Tero Niini ήρθε φέτος στη Ρόδο για δωδέκατη χρονιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στην κυρία Tea Maria Byholm και στον κύριο Tero Niini από τη Φινλανδία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Η κυρία Tea Maria Byholm βρέθηκε φέτος στο νησί μας για πεντηκοστή χρονιά και ο σύζυγός της κύριος Tero Niini ήρθε φέτος στη Ρόδο για δωδέκατη χρονιά.
Η κυρία Tea Maria Byholm, καθηγήτρια αγγλικής και σουηδικής φιλολογίας, ξεδίπλωσε στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου τις αναμνήσεις της από τις διακοπές της στη Ρόδο. Για πρώτη φορά ήρθε στη Ρόδο το 1965 με τους γονείς της. Με πολύ τρυφερότητα θυμήθηκε τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού με παιδιά από άλλες χώρες που επίσης παραθέριζαν με τους γονείς τους στο νησί μας αλλά και με παιδιά από Ροδίτικες οικογένειες που γνώριζε παίζοντας στις παραλίες και στις παιδικές χαρές.
Ακόμη θυμάται με νοσταλγία εκείνο το καλοκαίρι όταν ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία δουλεύοντας ώρες ολόκληρες σε ένα μικρό δωματιάκι που οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Florida όπου διέμενε της είχαν παραχωρήσει.
Πλέον, μαζί με τον άντρα της κύριο Tero Niini στον οποίο έχει μεταδώσει την αγάπη της για το νησί μας, επιλέγουν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο Rodian Gallery, με τους ιδιοκτήτες του οποίου επίσης έγιναν φίλοι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο, συνηθίζουν να συναντούν τους Ροδίτες φίλους τους με τους οποίους φροντίζουν να περνούν πολύ ώρα μαζί. Επισκέπτονται τα αγαπημένα τους σημεία στη Ρόδο, τις Πηγές Καλλιθέας και το παραδοσιακό χωριό Κοσκινού, ενώ δεν παραλείπουν να δειπνούν στην ταβέρνα του Τάσου που λειτουργεί εκεί.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί επισκέπτονται και άλλα νησιά όπως η Χάλκη, η Νίσυρος, η Τήλος, η Κως, η Κάλυμνος, η Σύμη, το Καστελλόριζο και η Πάτμος, όμως η μεγάλη τους αγάπη εξακολουθεί να είναι η Ρόδος.
Η πιο έντονη στιγμή που έζησε στη Ρόδο ήταν τον Ιούλιο του 1974, όταν καθώς παραθέριζε στο νησί μας συνέβησαν τα γνωστά πολιτικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Την ημέρα εκείνη οι γονείς της την είχαν αφήσει υπό την επίβλεψη κάποιων φίλων τους που επίσης παραθέριζαν στο νησί και είχαν πάει στην Κάρπαθο. Όλοι μαζί βρίσκονταν στην παραλία της Ιαλυσού όταν ξαφνικά είδαν πολλούς στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στο δρόμο. Στην αρχή δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, στη συνέχεια όμως έντρομοι συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Γύρισαν με τα πόδια στο ξενοδοχείο τους καθώς τα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούσαν ενώ χρειάστηκε να παραμείνουν στο νησί κάποιες επιπλέον ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόγραμμα των πτήσεων και να μπορέσουν να φύγουν.
Ένα άλλο γεγονός που επίσης έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη της ήταν η ημέρα του μακρινού 1979 όταν μαζί με τους γονείς της επισκέφθηκαν κάποιους φίλους τους οι οποίοι διέμεναν στο ξενοδοχείο των Ρόδων. Παιδί τότε, την είχε συνεπάρει η πολυτέλεια και ο πλούτος του ιστορικού αυτού ξενοδοχείου.
Ακόμη θυμάται μία βραδιά, όταν με τους γονείς της επισκέφθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη το ρεμπετάδικο «Έλαφος» στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος και στα παιδιά. Ελλείψει ειδικού καθίσματος για τα παιδιά, ο γονείς της την κάθισαν πάνω στο τραπέζι με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μασκότ της βραδιάς παρακολουθώντας εκστασιασμένη το ελληνικό γλέντι.
Η αγαπημένη της παραλία είναι η Καλλιθέα την οποία επισκέπτεται συχνά και στη θάλασσα της οποίας όπως λέει έχει βρει «το βραχάκι της» στο οποίο έχει δώσει και το όνομά της.
Η μεγάλη της αγάπη είναι η ελληνική μουσική ενώ έχει φροντίσει να προμηθευτεί μεγάλο αριθμό cd΄s προκειμένου να την ακούει και στη χώρα της. Λατρεύει τον ήλιο της χώρας μας, τη θάλασσα, την Ροδίτικη παραδοσιακή κουζίνα και τους Ροδίτες φίλους της ενώ έχει να λέει για τη μοναδική στον κόσμο Ελληνική Φιλοξενία. Πλέον, γνωρίζει αρκετά καλά και την Ελληνική γλώσσα.

Pin It on Pinterest