Ραγδαίες εξελίξεις στη υπόθεση αφαίρεσης οπλισμού στη Λέρο – Μία ομολογία έχουν στα χέρια τους οι αρχές

Με έναν από τους τρεις ανθρώπους στους οποίους επικεντρώνονται οι έρευνες για την υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδο της Λέρου να έχει ομολογήσει, οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τρία άτομα σε βάρος των οποίων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία εμπλοκής στην υπόθεση.

Ο άνδρας που ομολόγησε είναι υπαξιωματικός που ακόμη υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό σε άλλη μονάδα εκτός Λέρου ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζεται η ανάκριση και των άλλων δύο υπόπτων, που είναι πρώην επιχειρησιακά στελέχη του Σώματος.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ομολογία του ενός υπόπτου.

Με ανακοίνωσή του, το ΓΕΝ γνωστοποίησε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Οι έρευνες «κλείδωσαν» σε τρία άτομα

Η υπόθεση που ήρθε στο φως τη Δευτέρα, όταν αποκαλύφθηκε η κλοπή πυρομαχικών από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ειδικών του Στρατού, της Αστυνομίας αλλά και της Αντιτρομοκρατικής.

Την Πέμπτη φάνηκε ότι οι Αρχές είχαν στοιχεία στα χέρια τους, που τους οδήγησαν να ανακρίνουν τρία άτομα τα οποία έχουν υπηρετήσει στη συγκεκριμένη μονάδα, έναν υπαξιωματικό που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα χαμηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν σε οπτικό υλικό από κάμερες να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης σε ώρα της μέρας, που θεωρήθηκε ύποπτη.

Ερευνάται επίσης στο σχετικό υλικό αν τα τρία άτομα μετέφεραν από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού μέρος των όπλων και των πυρομαχικών που αναζητούνται.