Ραγδαία αύξηση των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τεράστια ήταν η αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν 12.679 διαγνωστικά τεστ καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους από τότε ειδικά σε περιοχές που εντοπίζονται νέα κρούσματα ώστε να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού μετά και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 112.042 τεστ, ενώ τις προηγούμενες μέρες διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι έγιναν 6.691 ένα τεστ και την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι έγιναν 5.988.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα, την Τρίτη 18, και τη Δευτέρα μόλις 10, ενώ 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, οι ημέρες που ακολουθούν κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς θα δείξουν αν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις μετά την άρση των μέτρων στις 4 Μαΐου.