Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έι, Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά σου τώρα – Οι Έλληνες στρατιώτες σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά»!

Άλλο ένα show – πρόκληση έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε συνεδριακό κέντρο, από την οποία -φυσικά- δεν απουσίαζαν οι αναφορές στην Ελλάδα και η κατάσταση στα σύνορα του Έβρου. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας,όπως αναφέρει η Hurriyet, κάλεσε την χώρα μας να ανοίξει τα σύνορα της, καθώς -όπως υποστήριξε- οι πρόσφυγες δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το ότι δεν καλεί να πράξει το ίδιο και την Βουλγαρία, η κυβέρνηση της οποίας εδώ και χρόνια δεν δέχεται κανένα μετανάστη, είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να… χρησιμοποιήσει και τον εγγονό του, για να παρουσιάσει το απάνθρωπο, όπως είπε, πρόσωπο της Ελλάδας.

«Έι Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν σε εσένα, σε εσένα έρχονται για να πάνε αλλού. Γιατί ανησυχείς; Έι Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις κι εσύ τις πύλες σου, να πάνε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας την χώρα μας  ότι χτυπάει, σκοτώνει, βασανίζει και πνίγει στο Αιγαίο τους…  “πρόσφυγες“, χωρίς κανείς να βγάζει άχνα στη Δύση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι οι Έλληνες στρατιώτες στέλνουν στο θάνατο τις γυναίκες και τα παιδιά στο Αιγαίο!

“Στο δρόμο προς την Ευρώπη οι γυναίκες και τα μικρά τους δεν αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα;

Οι Έλληνες στρατιώτες με το να τρυπάνε τις βάρκες τους δεν εκθέτουν στο θάνατο μητέρες και παιδιά;

Μπροστά σε όλα αυτά η Δύση τί κάνει, η καρδιά της δεν πονάει; Βγάζει άχνα; Αμφιβάλουμε για την ανθρωπιά όσων δεν λυγίζουν μπροστά σε αυτήν την εικόνα.

Ένας ολόκληρος κόσμος γυρίζει την πλάτη του σε αυτή τη θέα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει τη βολή του», σημείωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις.”