“Η επιλογή μας να ενθαρρύνουμε τη συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων στις κοινότητες και στα χωριά της Ρόδου, δικαιώνεται”

Ο υπ.Δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘’ Η επιλογή μας να ενθαρρύνουμε τη συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τις εκλογές των τοπικών συμβουλίων, που δεν θα είναι συνδεδεμένα με τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Ρόδου, δικαιώνεται.

Το κάναμε για να σταματήσει ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών στα χωριά μας από τις δημοτικές παρατάξεις. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο διχασμός και η κάθοδος παραταξιακών ψηφοδελτίων αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για το μαρασμό των χωριών μας, την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει το μικρό και αυτονόητο πρόβλημα σε ένα χωριό αλλά και για την μετατροπή των τοπικών συμβουλίων σε διακοσμητικά όργανα.

Αποδείχθηκε ότι χωρίς αποκεντρωμένες λειτουργίες και δράσεις, αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αποδείχθηκε ότι τα χωριά μας θα βυθίζονται στην παρακμή και στην εγκατάλειψη.

Στις κοινότητες και στα χωριά της Ρόδου συγκροτούνται ανεξάρτητες κινήσεις και αυτή είναι μια τάση που διαρκώς ενισχύεται.

Κάλεσα τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ να συμμετέχουν σε ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια για την εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων. Και αυτό είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή.

Δηλώνω μάλιστα , δημόσια και ξεκάθαρα, ότι αν εκλεγώ δήμαρχος θα συνεργαστώ με όποιους οι πολίτες επιλέξουν στα συμβούλια των κοινοτήτων.

Αυτό σημαίνει, ότι ανεξάρτητα από το ποιους θα ψηφίσουν οι πολίτες για τα συμβούλια των κοινοτήτων , ο Στράτος Καρίκης ως Δήμαρχος:

1ον) Θα εκχωρήσει τις πρώτες αρμοδιότητες στα συμβούλια των κοινοτήτων μέσα στον πρώτο μήνα.

2ον) Θα καταθέσει πρόταση για την κατανομή πόρων σε κάθε κοινότητα στον πρώτο προϋπολογισμό.

Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν ξανά ζωή και ελπίδα τα χωριά μας και οι ξεχασμένες κοινότητες’’.