Σε επιφυλακή ο ρωσικός Στόλος στη Β.Θάλασσα: Ο Β.Πούτιν διέταξε έκτακτες ασκήσεις μάχης με 45.000 προσωπικό

Ρωσικό αεροσκάφος ηλεκτρονικής αναγνώρισης IL-20 Coot πέταξε πάνω από τη νατοϊκή δύναμη SNMG-2 η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος πέταξε σε ύψος 3.000 μέτρων πάνω από την ρουμανική φρεγάτα “Regina Maria” η οποία  μαζί με ακόμη 5 πλοία του ΝΑΤΟ εξακολουθεί να βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων. Εκτός της “Regina Maria” συμμετέχουν ακόμη το αμερικανικό «Vicksburg» (η ναυαρχίδα της δύναμης), το καναδικό «Fredericton», το τουρκικό «Turgutreis» (F-241 διακρίνεται στο βίντεο) , το γερμανικό «Spessart» και το ιταλικό «Aliseo».

Η ένταση όμως μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αυξάνεται.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε το ρωσικό Στόλο της Βόρειας Θάλασσας να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για επικείμενη επιθεώρηση και9 ασκήσεις καθώς και μονάδες της δυτικής και ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας μαζί με αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu. Η επιθεώρηση και οι ασκήσεις αφορούν συνολικά 45 χιλιάδες άνδρες, σχεδόν 3.300 συστήματα, 41 σκάφη επιφανείας, 15 υποβρύχια και 140 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Από τα υποβρύχια ο βόρειος Στόλος περιλαμβάνει 6 βαλλιστικών πυραύλων εξοπλισμένα 96 πυραύλους και σύνολο 416 πυρηνικών κεφαλών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu σχολιάζοντας την έναρξη των ασκήσεων είπε: «Νέες προκλήσεις και απειλές στην στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν από τις ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές τους ικανότητες. Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς σχηματισμούς που πρόσφατα έχουν δημιουργηθεί στο Βορρά» είπε πιο συγκεκριμένα.

Άλλες ασκήσεις αφορούν την κινητοποίηση 5.000 ατόμων στην ανατολική στρατιωτική περιφέρεια μέχρι και τον Καύκασο με την κινητοποίηση 500 ανδρών των ειδικών δυνάμεων σε σενάρια αντιμετώπισης τρομοκρατίας.

Παράλληλα σημαντική αύξηση παρατηρείται από σήμερα στις στρατιωτικές επικοινωνίες των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η επικοινωνία αφορά το επικοινωνιακό σύστημα ΕΑΜ (Emergency Action Message) και πιο συγκεκριμένα την τρίτη κατηγορία.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες: Τα normal, τα mainsail και τα Skyking. Τα τελευταία είναι και τα πλέον σημαντικά καθώς απευθύνονται σε επιχειρησιακές μονάδες (βομβαρδιστικά στρατηγικά, υποβρύχια, αεροσκάφη AWACS κτλ). Όσες περισσότερες φορές χρησιμοποιούν την κωδικοποιημένη φράση  “SKYKING SYKING DO NOT ANSWER” τόσο πιο σημαντικό είναι το μήνυμα. Τυπικά εκπέμπονται σε μια σειρά τεσσάρων μηνυμάτων με τα πρώτα 1 ή 2 να είναι δοκιμές και το 3 ή το 4 να περιέχουν το κυρίως μήνυμα. Συνήθως προηγείται δύο φορές η φράση “SKYKING SYKING DO NOT ANSWER” για να ακολουθηθεί από μια σειρά αριθμών και λέξεων.

Συνήθως σε περίοδο ύφεσης παρατηρείται η εκπομπή 2 τέτοιων μηνυμάτων την ώρα τις τελευταίες 12 ώρες όμως αυτή έχει φτάσει 5 και τα 6 μηνύματα την ώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr