Κάρπαθος: Τύλιξε το πτώμα με κόκκινο σεντόνι …

Την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου… της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, του 33χρονου Πακιστανού Αbas Zahir του Ζamir για την ιδιαζόντως ειδεχθή δολοφονία του 25χρονου ομοεθνή του Mazhar Quyyom, στην Αρκάσα της Καρπάθου, το πτώµα του οποίου είχε βρεθεί τυλιγµένο σε ένα κόκκινο σεντόνι στο υπνοδωµάτιο της οικίας του, την 3η Αυγούστου 2011, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Μετά συγκεκριμένα από τον έλεγχο των αποτυπωμάτων και την «ανάγνωση» του γενετικού υλικού DNA σε δεκάδες ευρύματα, που συνέλεξαν επιτελείς της Σήµανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, µε τη συνδροµή ιατροδικαστή, από το δωµάτιο στο οποίο βρέθηκε δολοφονηµένος ο υπήκοος Πακιστάν, έχουν προκύψει ενδείξεις ότι δράστης του αποτρόπαιου εγκλήµατος είναι ένας 33χρονος οµοεθνής του.

Πιθανολογείται µάλιστα ότι ο κατηγορούμενος, που αναζητείται με ένταλμα σύλληψης, δεν έδρασε µόνος του.

Το θύµα εργαζόταν ως σερβιτόρος σε εστιατόριο µε την επωνυµία «Κρήτη 2», στην Κάρπαθο. Διέµενε µαζί µε 4 ακόµη οµοεθνείς του σε σπίτι πίσω από το ξενοδοχείο «Αρκισία», στην Αρκάσα και συγκεκριμένα σε παλαιά ισόγεια οικία ευρισκόμενη σε ύψωμα ανατολικά της επαρχιακής οδού Πηγαδίων-Αρκάσας. Ένας εκ των συγκατοίκων του εργαζόταν ως σερβιτόρος σε παραλιακή ταβέρνα και οι υπόλοιποι, κυρίως σε γεωργικές εργασίες.

Από τις ένορκες καταθέσεις των συγκατοίκων του, προέκυψε ότι προ τριετίας περίπου είχε κατηγορηθεί στο Πακιστάν για το θάνατο του εξαδέρφου του και μολονότι αθωώθηκε, δεχόταν απειλές για τη ζωή του γι’ αυτό και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Πακιστάν.

Ο αδελφός του κατονόμασε ως ύποπτο για το θάνατο του θύματος έναν ομοεθνή του για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψαν στοιχεία.

Από την ίδια έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος ομοεθνών του, οι οποίοι εξάλλου την επίμαχη ώρα και μέρα εργάζονταν και βρίσκονταν μαζί με τους εργοδότες τους οπότε και ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για το θάνατο του συγκατοίκου τους και έφυγαν αναστατωμένοι.

Ενας, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος εθεάθη πλησίον της οικίας του θύματος περί ώρα 14:00, κατέθεσε ενόρκως ότι φεύγοντας από τη δουλειά του πλησίον του γηπέδου της Αρκάσας, και κατευθυνόμενος με τα πόδια προς τα Πηγάδια, έκανε μία στάση στην οικία του θύματος περί ώρα 14:00, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι έχει συμβεί προκειμένου να ζητήσει να πιει νερό από συγκάτοικο του θύματος και αφού δεν βρήκε κανέναν εκεί και η πόρτα ήταν κλειστή αποχώρησε χωρίς να αντιληφθεί κάτι.

Προέκυψε επίσης ότι το άτομο αυτό βρισκόταν στην οικία ενός Καρπάθιου και του καθάριζε τον κήπο.

Το θύμα εντόπισαν νεκρό, το μεσημέρι περί ώρα 14:30 όταν επέστρεψαν στο σπίτι από τις εργασίες τους οι δύο συγκάτοικοί του.

Από έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από το εξετασθέν βιολογικό υλικό και ειδικότερα από την εργαστηριακή εξέταση σε δείγμα από τα νύχια του θύματος, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος τουλάχιστον δύο ατόμων.

Το γενετικό υλικό ενός εκ των δύο ατόμων ταυτοποιήθηκε με αυτό του κατηγορούμενου ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 4η Αυγούστου 2011 και περί ώρα 23:15, το βράδυ της ίδιας μέρας που έγινε ο φόνος στη Ρόδο!

Πιο συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε για το νόμιμο της παραμονής του στη χώρα, επέδειξε Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού που φέρεται να έχει εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής-Τμήμα πολιτικού ασύλου το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό και λήφθηκε από εκείνον γενετικό υλικό στο πλαίσιο της διενεργηθείσας αστυνομικής προανάκρισης, καθώς κρίθηκε ύποπτος λόγω της αιφνίδιας αναχώρησης του την ημέρα της δολοφονίας του θύματος από την Κάρπαθο και την αυθημερόν άφιξη του στη Ρόδο!

Από έκθεση αυτοψίας του τόπου τέλεσης του εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι το θύμα βρέθηκε νεκρό εντός της οικίας του ξαπλωμένο πάνω σε ένα διπλό ξύλινο κρεβάτι, σε διαγώνια θέση τυλιγμένο σε ένα κόκκινο σεντόνι το οποίo ήταν δεμένο διαγώνια με δύο κόμπους από τις τέσσερις άκρες του σεντονιού, και με κομμάτια από σχοινί που χρησιμοποιείται για αυτοσχέδιες απλώστρες.

Το θύμα ήταν κουλουριασμένο εντός του κόκκινου σεντονιού, με το κεφάλι και τα χέρια προς το στρώμα και τα πόδια προς τα πίσω.

Φορούσε μία λευκή βερμούδα και μία λευκή μπλούζα, η οποία ήταν σηκωμένη προς το κεφάλι του. Πάνω από τη μπλούζα, στο λαιμό του θύματος, υπήρχε ένα δεύτερο σεντόνι με το οποίο ήταν τυλιγμένος ο λαιμός του θύματος, ενώ κάλυπτε και το μέρος από το πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Πάνω από το συγκεκριμένο σεντόνι και στο λαιμό του θύματος ήταν τυλιγμένα δύο λευκά καλώδια τηλεόρασης που χρησιμοποιήθηκαν για στραγγαλισμό.

Το θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο του ήταν ματωμένο και είχε αρχίσει να μελανιάζει σε αρκετά σημεία του σώματος του. Δίπλα από το θύμα και πάνω στο κρεβάτι βρέθηκε μία κελεμπία μαύρου χρώματος, η οποία ήταν στριμμένη σαν σχοινί, η οποία επίσης φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από το δράστη για το στραγγαλισμό του θύματος.

Ίχνη πάλης δεν διαπιστώθηκαν και πιθανολογήθηκε ότι το θύμα κοιμόταν την ώρα που δέχτηκε την επίθεση.

Κάτω από το κρεβάτι βρέθηκε μία πέτρα, με την οποία ο δράστης επέφερε τα χτυπήματα στο θύμα.

Πιθανολογήθηκε από τον τρόπο διάπραξης του εγκλήµατος ότι ο νεαρός έπεσε θύµα εκδίκησης οµοεθνών του. Εικάζεται ότι τον δολοφόνησαν για εκδίκηση.

dimokratiki.gr

madata.gr

Pin It on Pinterest