Ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου

Πέρα από την υποστήριξη των αναγκών επιβίωσης των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου μεριμνούμε για την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση τους.Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού έχουν αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν οικονομικό στρες, την ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον, και κατά συνέπεια το φόβο απώλειας του εισοδήματος τους.

Το μοίρασμα των σκέψεων, της αγωνίας, του πόνου καθώς και η εκτόνωση μέσω της επικοινωνίας και της επαφής με άλλους ομοιοπαθείς, μετριάζουν κατά πολύ το βάρος της κατάστασης.

Με αυτό το σκεπτικό η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», οργανώνει ομάδες υποστήριξης με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για τους συνδημότες μας, που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στις ομάδες αυτές θα γίνονται συναντήσεις, συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών, με την υποστήριξη ειδικών επιστημόνων, ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού.

Οι ομάδες θα έχουν διάρκεια 2 ώρες και θα πραγματοποιούνται 1 φορά τον μήνα στο χώρο της Διόδου, με πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 6.00-8.00μ.μ.

Υπάρχει η δυνατότητα τις ώρες εκείνες να λειτουργεί ταυτόχρονα ομάδα παιδιών.

Όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Κοιν. Παντοπωλείου
22410-20243 και της Διόδου στο 22410-77205.

Υπο(ψυχο)στηρίζουμε έμπρακτα!!!