Η Ρόδος καλεί το Ισραήλ να σταματήσει την σφαγή !

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, της πόλης που υπεγράφη η συνθήκη ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ το 1948 καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των αμάχων Παλαιστινίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των Παλαιστινιακών περιοχών.
Καλούμε παράλληλα την Ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνών αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1957 γραμμή και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.
Καλούμε επίσης την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα της ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας. Η ελληνική διπλωματία στη βάση των αρχών του διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρειάζεται να επιδιώξει με ενεργό διπλωματικό ρόλο και στη Μέση Ανατολή τον άμεσο τερματισμό της βίας. Μόνο η διεθνής πίεση, με απαραίτητη την ενεργοποίηση κυβερνήσεων και λαών, μπορεί να σταματήσει τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

Pin It on Pinterest