Τουρκικό άρθρο: Τουριστική συνεργασία με Ρόδο και Δωδεκάνησα και φόντο μειονότητα …

Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε την ευχέρεια σε ονόματα των παλαιών πολιτικών του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Βενιζέλου να βρίσκονται στην κυβέρνηση της Ελλάδας.
Τα οικογενειακά αυτά πολιτικά κέντρα στην Ελλάδα με τα ‘τυπικά’ προσόντα, έμειναν έξω από μια κυβέρνηση για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, γράφει σε άρθρο του ο Mahmut Çetin στην εφημερίδα Σον Ντεβίρ.

Συνεχίζει:

Στις βουλευτικές εκλογές κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας με τη «Σοσιαλιστική Συμμαχία» (ΣΥΡΙΖΑ).
Αυτή η συμμαχία, έχει υποσχεθεί ότι θα σεβασθεί τα θεμελιώδη δικαιώματα των μουσουλμάνων και την τουρκική μειονότητα.

Αυτό φάνηκε στις εκλογές.
Στη Δυτική Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μια λίστα από τρεις Τούρκους βουλευτές, στην Κομοτηνή δύο και στην Ξάνθη ένα βουλευτή.
Από την Κομοτηνή ο Δρ Μουσταφά Μουσταφά και ο Δρ Αϊχάν Καραγιουσούφ κατάφεραν να μπουν στο Κοινοβούλιο, επίσης και ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ από την Ξάνθη.
Ρόδος, Κως, Δωδεκάνησα και οι Τούρκοι
Όταν λέμε Δωδεκάνησα δεν εννοούμε 12 νησιά υποχρεωτικά, γιατί στην ονομασία αυτή εμπεριέχονται δεκάδες μικρά και μεγάλα νησιά.
Οι τουρκο-ελληνικές σχέσεις έχουν ταξινομηθεί με προβλήματα στην Κύπρο, στη Δυτική Θράκη και στο Αιγαίο.
Ωστόσο η τουρκική παρουσία βρίσκεται και στη Ρόδο και στην Κω και στα Δωδεκάνησα γενικότερα.

Σήμερα στη Ρόδο ζούνε 4 χιλιάδες Τούρκοι και στη Κω 2 χιλιάδες, επιπλέον και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων κατοικούν ομοεθνείς μας.
Λόγω των πιέσεων, περίπου 60 χιλιάδες ομοεθνείς μας, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο αριθμός τους.

Η πολιτιστική κληρονομιά μας που σαπίζει
Ο καθηγητής Δρ Mustafa Kaymakçı που είναι επικεφαλής του τουρκικού συλλόγου Αλληλεγγύης της Ρόδου, Κως και των Δωδεκανήσων, που έχει αναγνωρισθεί ως μια μη κυβερνητική οργάνωση, έχει ως μελλοντικό στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων.

Ο ίδιος ελπίζει ότι η άνοδος στην εξουσία της «Σοσιαλιστικής Συμμαχίας», αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάδειξη της τουρκικής παρουσίας στα Δωδεκάνησα.

«Τα παιδιά μας από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γενικότερα μέχρι το 1972 πήγαιναν σε τουρκικά σχολεία.

Τα τουρκικά σχολεία έκλεισαν το 1972 και αυτό είχε αποτέλεσμα να εξασθενίσει η μητρική τους γλώσσα», όπως δήλωσε ο Καϊμακτσή.

Επισημαίνουμε ότι το μόνο τζαμί που είναι ανοικτό στη Ρόδο είναι του Ιμπραήμ Πασά Τζαμί.
Ο Καϊμακτσή ισχυρίζεται ότι δεν δίνεται η δυνατότητα της επισκευής των τζαμιών και ‘η πολιτιστική κληρονομιά των Οθωμανών σαπίζει καθημερινά’.

Που καταλήγει το άρθρο
Η Τουρκία και η Ελλάδα δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης του τόπου τους γεωγραφικά.
Από τη στιγμή που η Ελλάδα εγκατέλειψε τη ‘Μεγάλη Ιδέα» (Megalo Idea- γράφει το κείμενο), δεν υπάρχει παρά η αμοιβαία κατανόηση, η φιλία και τα κοινά συμφέροντα που πρέπει να εμπλουτισθούν και να στερεωθούν.

Η Ρόδος, η Κως και τα Δωδεκάνησα έχουν κύρια πηγή βιοπορισμού από τον τουρισμό.
Επιπλέον, τα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα έχουν θέσει την Ελλάδα σε ‘κατηγορία κινδύνου’.

Οι τουρκικές ακτές με τη Ρόδο και την Κω καθώς και τα Δωδεκάνησα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αρκετά εφ’ όσον παύση η θεώρηση των διαβατηρίων, για μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές.
Η Ρόδος, η Κως και τα Δωδεκάνησα, χρειάζονται περισσότερο τους Τούρκους τουρίστες.

Ωστόσο, ο ελληνικός τουρισμός έχει ανάγκες και η χώρα θα μπορούσε να αναπτυχθεί με επενδύσεις από την Τουρκία.
Μικρές και μεγάλες τουρκικές επιχειρήσεις αποτελούν παραδείγματα στην Ερζεγοβίνη, στην Αλβανία, στο Βόρειο Καύκασο και τη Ρωσία, γιατί όχι στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της ‘Σοσιαλιστικής Συμμαχίας’, Αλέξη Τσίπρα, πιστεύω ότι δεν τροφοδοτείται από την τουρκική εχθρότητα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού και θα ανοίξει το δρόμο για αμοιβαία συνεργασία, σημειώνει ο Τούρκος αρθρογράφος.

The Hellenic Information Team

http://national-pride.org/

Pin It on Pinterest