Προβολή ντοκιμαντέρ από Κ.Π. ΔΙΟΔΟΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» συνεχίζει το έργο του με δράσεις που αφορούν σε ολόκληρη την κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, για τον μήνα Σεπτέμβριο και σε συνεργασία με την «EmfasisNon-Profit» και τις «Δομές Αστέγων Δήμου Ρόδου», θα υλοποιηθεί εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το θέμα της αστεγίας με παράλληλη κινηματογραφική προβολή στο Κινηματοθέατρο “Ρόδον”.

Έτσι, τη Δευτέρα στις 11Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη, «RooflessDreams» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο θερινό Κινηματοθέατρο “Ρόδον”, με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό των δομών και υπηρεσιών.

Λίγα λόγια για την EmfasisNon-Profit:

Από τον Μάρτιο 2023 η ομάδα της EmfasisNon-Profit επισκέπτεται τέσσερις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας (Ρόδο, Εύβοια, Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυμνο) & Σαλαμίνα), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθνικής Εμβέλειας & Ωφέλειας EmfaSEAs, που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η επαφή και η συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ασχολούνται με την ανακούφιση ευάλωτων πληθυσμών στις περιοχές αυτές. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται διαδραστικά βιωματικά εργαστήρια, καθώς και δράσεις ψυχοκοινωνικού κι ενδυναμωτικού χαρακτήρα. Με αφορμή την παρουσία της EmfasisNon-Profit στη Ρόδο (στις 11 Σεπτεμβρίου), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “RooflessDreams”, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη. Tο ντοκιμαντέρ καταγράφει τις διαφορετικές ιστορίες πέντε ανθρώπων, όπως τις αφηγούνται οι ίδιοι, που ζουν ή κινδυνεύουν να ζήσουν σε καθεστώς αστεγίας.

Λίγα λόγια για τις Δομές Αστέγων Δήμου Ρόδου:

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Ρόδου (Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο) αποτελούν Δομές συμπληρωματικότητας και επικουρικότητας του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου. Εντάσσονται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας είναι ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών των Αστέγων, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Το Υπνωτήριο είναι δομή άμεσης φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της νύκτας καλύπτοντας επείγουσες στεγαστικές ανάγκες των ατόμων που διαβιούν στον δρόμο ή σε συνθήκες ακατάλληλες διαβίωσης, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών για τη βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης και διασύνδεσης με υπηρεσίες για την κοινωνική επανένταξη των Αστέγων.

Στόχος τους είναι η άμεση υποστήριξη σε θέματα διαβίωσης των Αστέγων, καθώς και η κινητοποίηση, η κοινωνική και οικονομική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.

Περισσότερες πληροφορίες στο diod187@otenet.gr και στο τηλ. 22410-77205

Διαβάστε επίσης: 10 Χρόνια Rodosreport – 10 χρόνια σταθερά στην κορυφή !

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest