Επιτυχημένη η παρουσίαση των ροδίτικων προϊόντων στην έκθεση του Βερολίνου – Ημερίδα Γαστρονομίας στη Ρόδο τον Μάϊο 2015

Επιτυχημένη η παρουσίαση των ροδίτικων προϊόντων στην έκθεση του Βερολίνου – Ημερίδα Γαστρονομίας στη Ρόδο τον Μάϊο 2015

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, σήμερα, η προβολή της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ). Η Ρόδος πρωταγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν, σε αυτήν τη μεγάλη τουριστική αγορά της Γερμανίας.
Ο εκθεσιακός χώρος με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, που έχει δημιουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ, με τις ειδικές παρουσιάσεις και δυνατές τουριστικές θεματικές, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις φορέων του τουρισμού της Γερμανίας αλλά και επισκεπτών από άλλες χώρες. Η Ρόδος κάνει τη διαφορά, όχι μόνον με την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού, τοπίων και υποδομών, αλλά και με τα μοναδικά ροδίτικα προϊόντα, που απέσπασαν θετικά σχόλια και κριτικές από τους επισκέπτες που έσπευσαν να τα δοκιμάσουν.

Ο στόχος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, να προωθήσει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της ροδίτικης γης και των κατοίκων της έφεραν αποτελέσματα. Συνδυάζοντας επιτυχημένα τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, οργάνωσε την εμπορική προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ρόδου στη διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας στο περίπτερο της Ρόδου αντιπροσωπευτικά είδη της πλούσιας ποικιλίας τοπικών ειδών της Ρόδου, όπως τοπικά ποτά, λάδι, μέλι, γλυκίσματα, βότανα, ζυμαρικά, επιδιώκοντας τη σύνδεσή τους με τον τουριστικό προορισμό της Ρόδου. Όλες οι ροδίτικες επιχειρήσεις συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια.

Στο περίπτερο της Ρόδου, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, λαμβάνει χώρα μια παράλληλη δράση, η οποία επικεντρώνεται στην Ροδίτικη γαστρονομική παράδοση, με καθημερινή επίδειξη μαγειρέματος για το κοινό της έκθεσης από Έλληνες chef, οι οποίοι μαγείρεψαν με πρώτες ύλες από τη Ρόδο, ροδίτικες συνταγές, τις οποίες παράλληλα διένειμαν με έντυπα στους ενδιαφερόμενους.
Η επιτυχία που σημείωσε η συγκεκριμένη δράση οδήγησε το Δήμο Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο, να διοργανώσουν από κοινού Ημερίδα Γαστρονομίας στη Ρόδο, τον ερχόμενο Μάϊο, με στόχο την ανάδειξη της αυθεντικότητας, της τοπικής κουλτούρας και των γεύσεων παράδοσης που ζητούν οι επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χατζηδιάκος, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Παλογιαννίδης, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους Ρόδιους παραγωγούς- χορηγούς που μετείχαν στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου, διαθέτοντας τα πρώτης ποιότητας προϊόντα τους.
Συγκεκριμένα ευχαριστούν τους:
1. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ-Β.ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΑΕ
2. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
3. ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ – παραδοσιακά τοπικά προϊόντα
4. ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΕΣ – παραδοσιακά τοπικά προϊόντα
5. ΤΡΟΦΟΣΥΝΘΕΣΗ – ΔΙΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
6. ΜΕΣΑΝΑΓΡΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Μέλι
7. ΓΙΜΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ- σούμα και μέλι
8. ΚΟΡΚΙΔΑ ΜΑΡΙΑ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

Pin It on Pinterest