Προβολή από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.”

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΔΟΥ
Στις 10 Απριλίου έρχεται το «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»

 Δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, προετοιμάζουν προβολές του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στις 10 Απριλίου. 

Στον χάρτη αυτών των προβολών συμμετέχει και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου.
Πέμπτη 10 Απριλίου, στις 20.00, στον Κινηματογράφο Παλλάς (Ρόδος).
Είσοδος ελεύθερη.

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή των δημιουργών του Debtocracy (Χρεοκρατία) και του Catastroika (ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ-INFOWAR) η οποία μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.
Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας απορρίπτοντας κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες. Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.

Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς όπως ο Ταρίκ Αλί, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

Blog: antifasistikirodos.wordpress.com
Facebook: Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου
Twitter: @antifaRho
Ε
mail: antifasistiki.rodos@gmail.com

Pin It on Pinterest