Προβληματισμός στην τοπική Ν.Δ απο την έξοδο του Γιάννη Παππά

Εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο Γιάννης Παππάς μετά τον σημερινό ανασχηματισμό. Ο ίδιος φαίνεται να περίμενε αυτή την εξέλιξη μετά την γρήγορη επίσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν απο τρείς μέρες η οποία κράτησε ελάχιστα.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αφήσει εκτός τον Γιάννη Παππά, έχει προκαλέσει προβληματισμό στην τοπική Νέα Δημοκρατία αλλά και στην Περιφέρεια αφού προεκλογικά Χατζημάρκος και Παππάς φέρεται να είχαν στενή συνεργασία στις τοπικές εκλογές και η Περιφέρεια χάνει έναν σύμμαχο που ήταν “εντός των τειχών”.

Ο Γιάννης Παππάς που σάρωσε στις βουλευτικές εκλογές, φαίνεται να βγήκε πολλαπλά ζημιωμένος απο την εμπλοκή του στις μετέπειτα παρασκηνιακές συγκρούσεις που οδήγησαν και στα πρωτοφανή επεισόδια για την τοπική Ν.Δ στο Rodos Palace.

Η έκπτωση του όμως ζημιώνει στο σύνολο τα Δωδεκάνησα που για ακόμα μια φορά μένουν χωρίς εκπροσώπηση στην κυβέρνηση, ενώ ελάχιστα απο όσα διακαώς ζητούν οι Δωδεκανήσιοι και εφάπτονταν και των αρμοδιοτήτων του Γιάννη Παππά υλοποιήθηκαν.

Τα Δωδεκάνησα έμειναν με ένα μεταφορικό ισοδύναμο που όποτε το θυμούνται το πληρώνουν, τα ακριβότερα ακτοπλοικα εισιτήρια στην χώρα που κάνουν αδύνατη την ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού αλλά και το εμπόριο και φυσικά οι Δωδεκανήσιοι περιμένουν ακόμα να επιστρέψουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που θα εξομάλυναν κάπως τις ανισότητες.

Στο δια ταύτα, τα Δωδεκάνησα που έδωσαν στην κυβέρνηση ένα ιστορικό ποσοστό στην Ν.Δ έμειναν χωρίς εκπρόσωπο και παραμένουν αδικημένα ασχέτως αν προσφέρουν τα μέγιστα. Ανησυχία υπάρχει επίσης οτι και άλλες πόρτες προς Δωδεκανήσιους πολιτικούς ίσως κλείσουν απο την κυβέρνηση.

Pin It on Pinterest