Νέο προβάδισμα με 5,3 μονάδες για ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 5,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Rass.

Σύμφωνα με αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης όπου εμφανίζει συντριπτικά ποσοστά υπεροχής.

Την ίδια ώρα 4 στους 10 πολίτες (43,5%) δείχνουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ενώ μόλις το 28,9% βλέπει ελπίδα.

Οι πολίτες επίσης αποδοκιμάζουν και το σημερινό πρωθυπουργό για το μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων.

Όπως εκτιμούν, αυτά οφείλονται είτε στην υπερφορολόγηση των πολιτών είτε στην πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ (26,4%)
ΝΔ (21,1%)
Ποτάμι (5,8%)
ΚΚΕ (5,4%)
Χρυσή Αυγή (5,1%)
ΠΑΣΟΚ (4,1%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,0%)

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης, αφού περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες (ποσοστό 72,2%) πιστεύουν ότι αν γίνονταν εκλογές θα ήταν πρώτο κόμμα, όπως αναφέρεται στη δημοσκόπηση του iefimerida.gr.

Τι πιστεύουν για το Γιώργο Παπανδρέου

Ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το το 48,9% των ερωτηθέντων καταλογίζει δόλο στον Γιώργο Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, ενώ ιδιαίτερα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε κόμμα θα τον εμπιστευόταν το 4,6% των πολιτών.

Pin It on Pinterest