Πρωτοβουλία Κόνσολα για να μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικές αποδοχές και συντάξεις οι Έλληνες του εξωτερικού

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Έλληνες, κάτοικοι του εξωτερικού, από τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις από τα πρόστιμα και προσαυξήσεις για αποδοχές ή συντάξεις που αφορούν στα έτη από 2015 έως το 2019.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι η βούληση που έχει εκφραστεί από την κυβέρνηση για να διευκολύνονται όλοι οι φορολογούμενοι στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, πρέπει να έχει εφαρμογή και σε αυτή την περίπτωση με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του εξωτερικού.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους η δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές ή αρχικές δηλώσεις, χρεωστικές ή μηδενικές, ανεξαρτήτως αν προκύπτει φόρος για καταβολή, χωρίς να επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις, αυτοτελή πρόστιμα ή άλλες διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις, εφόσον η υποβολή των δηλώσεων πραγματοποιηθεί έως 31/12/2021.

Επισημαίνει ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση δίνει διέξοδο σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν, πέραν του κύριου φόρου, δυσανάλογα μεγάλες προσαυξήσεις που αγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις το 60% του κύριου φόρου, αλλά και πρόστιμα.

Η σχετική πρόταση του κ. Κόνσολα, κατατέθηκε με τη μορφή ερώτησης προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Pin It on Pinterest

Share This