Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ ο σεισμός στην Κω – Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Foreign Office

Πρώτο θέμα αποτελεί ο φονικός σεισμός στην Κω σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ καθώς το νησί είναι φουλ αυτή την περίοδο από ξένους τουρίστες.

Είναι σαφές ότι ο βρετανικός Τύπος έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση αφού η Κως είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς μαζί με την Ρόδο των βρετανικών tour operators.

To νησί κυριολεκτικά «βουλιάζει» από Βρετανούς υπηκόους. Οδηγίες εξέδωσε το βρετανικό Foreign Office στους τουρίστες

Το νησί που σε μια πολύ καλή τουριστικά χρονιά δέχτηκε το κτύπημα της φύσης

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph αναφέρεται «Σεισμός χτυπά Ελλάδα και Τουρκία -Τουλάχιστον δύο νεκροί, 120 τραυματίες ενώ μικρο τσουνάμι χτυπά τουριστικά σημεία»

«Δύο νεκροί στο ελληνικό νησί της Κω μετά από ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε περιοχή δημοφιλή σε Βρετανούς τουρίστες» είναι το τίτλος του βρετανικού Independent

«Δύο νεκροί , 120 τραυματίες καθώς η ισχυρός σεισμός χτυπά ελληνικό νησί» είναι ο τίτλος του Time.

«Πεσμένα τούβλα, και άλλες ζημιές εμφανίστηκαν στην περιοχή της “παλιάς πόλης” της Κω που είναι γεμάτη μπαρ και άλλη νυχτερινή διασκέδαση. Εκατοντάδες τουρίστες πέρασαν το υπόλοιπο της νύχτας σε εξωτερικούς χώρους, ξαπλώνοντας σε ξαπλώστρες με κουβέρτες που παρείχε το προσωπικό», γράφει το Time.«Ισχυρός σεισμός σκοτώνει δύο ανθρώπους στο νησί της Κω», είναι ο τίτλος στο BBC το οποίο φιλοξενεί και βίντεο από το εσωτερικό καφετέριας τη στιγμή του σεισμού. Σε αυτό φαίνεται η αντίδραση του κόσμου ο οποίος τρομοκρατημένος άρχισε να βγαίνει στο δρόμο.

Φυσικά αναφορές υπάρχουν και στα τουρκικά ΜΜΕ καθώς ο ίδιος σεισμός προκάλεσε φοβερές καταστροφές και στην Αλικαρνασσό στην οποία έχουν τραυματιστεί πάνω από 70 άτομα.