Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Mac από τον Steve Jobs

Βίντεο από την εκδήλωση παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την παρουσίαση του Macintosh από τον Steve Jobs.

Στις 24 Ιανουαρίου του 1984, ο συνιδρυτής της Apple απευθύνεται στους μετόχους της εταιρείας που έχουν πλημυρίσει το Flint Center στο De Anza College campus , κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Μιλάει για ένα δυστοπικό μέλλον απόλυτα ελεγχόμενο από την IBM και βγάζει από μια θήκη το Mac. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε δύο φορές μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα. Έξι μέρες μετά την αποκάλυψη του Mac στο Flint Center, ο Jobs πραγματοποίησε μια ανάλογη παρουσίαση στη μηνιαία γενική συνάντηση της Boston Computer Society, μιας οργάνωσης για χρήστες προσωπικών υπολογιστών που λειτούργησε από το 1977 μέχρι το 1996.

Οικοδεσπότης του Jobs ήταν ο 20χρονος τότε Jonathan Rotenberg, φοιτητής στο Brown University και συνιδρυτής της οργάνωσης σε ηλικία 13 ετών.

Η 90λεπτη παρουσίαση του Mac στη Boston Computer Society, που έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 1984, έγινε τώρα για πρώτη φορά διαθέσιμη ολόκληρη. Το βίντεο παρουσίαζε στη σελίδα του το γνωστό «Time». Δείτε το…

Πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest