Μαθήματα πρώτων βοηθειών απο το ΕΚΑΒ στην πλατεία Κύπρου (εικόνες & βίντεο)

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει τη «2η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης».

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με πιο πρόσφατο το τραγικό συμβάν του θανάτου των Δ. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 Δεκεμβρίου 2012 στην Κρήτη.

Σήμερα στην πλατεία Κύπρου το προσωπικό του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών και συγκεκριμένα καρδιοπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση ή μη φορητού ηλεκτρικού απινιδωτή .

Όπως μας εξήγησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ ο φορητός απινιδωτής είναι εξαιρετικά εύκολος στην χρήση του , με φωνητικές οδηγίες στα Ελληνικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο οποιονδήποτε . Σκοπός της χρήσης του είναι η επαναφορά του φυσιολογικού καρδιακού παλμού σε περίπτωση ανακοπής και εμφράγματος .

Ο φορητός ηλεκτρικός απινιδωτής θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε δημόσιο κτίριο , σε αθλητικές εγκαταστάσεις , ακόμα και σε μικρά χωριά