Πρόταση Κόνσολα στο Υπουργείο Οικονομικών για αναστολή και μείωση τέλους επιτηδεύματος, προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών για ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις λόγω της πανδημίας που συνδέονται με:

-Το τέλος επιτηδεύματος

-Την προκαταβολή φόρου

-Τα τεκμήρια διαβίωσης

Συγκεκριμένα οι προτάσεις του κ. Κόνσολα:

1ον: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες με μείωση τζίρου άνω του 70% και κλιμακούμενη μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τις άλλες κατηγορίες, ανάλογα και με τη μείωση του τζίρου.

2ον: Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που η μείωση του τζίρου τους, κινείται πάνω από το 35%, κάτι που ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και γενναία μείωση για τις άλλες περιπτώσεις.

3ον: Άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των τεκμηρίων διαβίωσης, που δεν μπορούν να ισχύσουν στο ακέραιο από τη στιγμή που έχουν ανατραπεί τα δεδομένα της διαβίωσης και του τρόπου ζωής λόγω της πανδημίας.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο έως 1200 κυβικά συνδέεται με τεκμήριο διαβίωσης 4.000 ευρώ ενώ για μία βάρκα ερασιτεχνικής αλιείας μήκους πέντε μέτρων, το τεκμήριο διαβίωσης είναι επίσης 4.000 ευρώ.

Με δεδομένο, όμως, ότι δεν έγινε ιδιαίτερη χρήση του αυτοκινήτου λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ και οι βάρκες ερασιτεχνικής αλιείας ήταν ακινητοποιημένες για διάστημα 9 μηνών, επιβάλλεται να υπάρχει μια ορθολογική αντιμετώπιση, όπως είναι η μείωση του ύψους των τεκμηρίων διαβίωσης και η αναστολή της εφαρμογής τους για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που έχουν πληγεί στο μέγιστο βαθμό από την πανδημία.

Pin It on Pinterest

Share This