Πρόταση Κόνσολα για τη δημιουργία Τμήματος Ελέγχου Τροφίμων στα Δωδεκάνησα για την προστασία των καταναλωτών

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα λόγω των ανατιμήσεων, της ανάγκης ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και της προστασίας του καταναλωτή.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κ. Αντώνη Ζαμπέλα, προτείνει τη δημιουργία Τμήματος Ελέγχου Τροφίμων στα Δωδεκάνησα για την προστασία των καταναλωτών, η οποία, μάλιστα, προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα 71/2018 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με αρ. φύλλου 134 στις 24 Ιουλίου 2018.

Η χωρική αρμοδιότητα του Τμήματος Ελέγχων Τροφίμων Δωδεκανήσου εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου-Καρπάθου-Κω-Ρόδου και θα έχει ως έδρα τη Ρόδο.

Στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, θα εμπίπτουν οι έλεγχοι ασφαλείας τροφίμων καθώς και οι έλεγχοι για την προστασία των καταναλωτών.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το ζήτημα του ελέγχου των τροφίμων για την προστασία του καταναλωτή όχι μόνο από τη χρήση αθέμιτων πρακτικών, αλλά και από ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, είναι μείζονος σημασίας.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε τουριστικές περιοχές, όπως η Ρόδος, η Κως και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, το ζήτημα αυτό αποκτά βαρύνουσα σημασία και διάσταση.

Pin It on Pinterest