Πρόταση Κόνσολα για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων μαστογραφίας στα νησιά της Δωδεκανήσου

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη μεγάλη λίστα αναμονής για τις εξετάσεις μαστογραφίας και υπέρηχου μαστών, που έχει καταγραφεί στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο Μάνος Κόνσολας, με πρότασή του προς το Υπουργείο Υγείας ζητά:

– Τη μετακίνηση στην Ρόδο, στην Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου της κινητής ομάδας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διενεργηθούν εξετάσεις μαστογραφίας και να αποσυμφορηθεί η μεγάλη λίστα αναμονής που υπάρχει στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Παράλληλα, και ενόψει και της εφαρμογής του ειδικού προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο, που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο κ. Κόνσολας ζητά την ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ειδικά για το νοσοκομείο της Ρόδου, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι καταγράφεται ήδη μεγάλη λίστα αναμονής για τις εξετάσεις μαστογραφίας και υπερήχου μαστών.

Αυτή τη στιγμή, υπηρετεί μία ακτινολόγος-γιατρός και εξετάσεις διενεργούνται κατά προτεραιότητα για τους καρκινοπαθείς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη λίστα αναμονής αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την ενίσχυση του νοσοκομείου με δύο ακόμα ακτινολόγους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest