Πρόταση Κόνσολα για να λυθεί το πρόβλημα λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων στους μικρούς νησιωτικούς δήμους

Την τροποποίηση του γενικού κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων στους μικρούς νησιωτικούς δήμους προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα λειτουργίας δημοτικών σφαγείων, όπως αυτό της Κάσου, προτείνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκλήρωσε το έργο της κατασκευής και της αδειοδότησης του δημοτικού σφαγείου στην Κάσο, ενός έργου που είχε δημοπρατηθεί από το 2000, αλλά η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εμποδίζεται από την έλλειψη κτηνιάτρου, εξαιτίας της υποστελέχωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, αυτό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά του Αιγαίου και επιβάλλεται να αναθεωρηθεί ο γενικός κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων, ειδικά για τους μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Μία πρόταση που δίνει διέξοδο είναι η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων στα μικρά νησιά, όπως αυτό της Κάσου.