Πρόστιμα φωτιά για ανασφάλιστα αυτοκίνητα – Βαριές καμπάνες όπως αφαίρεση άδειας και διπλώματος, ακόμη και φυλάκιση – “Φεύγουν” τα ειδοποιητήρια

– 800.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους
– Έρχονται πρόστιμα φωτιά και βαριές κυρώσεις
– Όσοι δεν πληρώσουν χάνουν πινακίδες, δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας
– Αυστηρότερες οι ποινές για τους υπότροπους

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και βαρύτατες χρηματικές και διοικητικές κυρώσεις θα έρθουν άμεσα όσοι έχουν αφήσει ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους. Και δεν είναι λίγοι, αφού υπολογίζεται ότι 800.000 οδηγοί κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στο αυτοκίνητό τους.

Σύντομα, όπως γράφει η Ημερησία, το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να στέλνει τα… ραβασάκια του! Όσοι λάβουν ειδοποιητήρια, να ενημερώνονται για το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσουν, εκτός φυσικά με τα ασφάλιστρά τους.

Όσοι παρακούσουν κινδυνεύουν με… βαρύ πέλεκυ!

Θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο αυτοκίνητό τους παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως:

– αφαίρεση των πινακίδων
– αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, ή αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και
– χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες.

Σημειώνεται ότι με την αλλαγή στον ασφαλιστικό νόμο, πλέον η σύμβαση της υποχρεωτικής ασφάλισης του αυτοκινήτου καθίσταται ρητά σύμβαση ορισμένης διάρκειας, γεγονός που σημαίνει ότι η ασφάλιση ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται με ακρίβεια στο ασφαλιστήριο και επομένως έχει συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα έναρξης και συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα λήξης.

Ο ασφαλιστής απαγορεύεται να παραδώσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο αν δεν εισπράξει τα ασφάλιστρα. Το αυτοκόλλητο σήμα έχει καταργηθεί και το αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο αποδεικνύεται από το ασφαλιστήριο.

Πηγή : newsit.gr

Pin It on Pinterest