“Πρόσθετοι επικουρικοί γιατροί για την κάλυψη των κενών στα μικρά νησιά και χωριά”

Σήμερα το πρωί στις 10 σε σύσκεψη στο Υπoυργείο Υγείας στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πελοπίδας Καλλίρης και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης των ιατρείων των μικρών νησιών και των χωριών, καθώς και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κρεμαστινός αφού τόνισε στον Υπουργό ότι ενώ μετά από εισήγησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων έγινε νόμος του κράτους η υποχρεωτική υπηρεσία των γιατρών σε αγροτικό ιατρείο, τα ειδικά κίνητρα για τους γιατρούς αυτούς καθώς και η υποχρέωση των μεγάλων νοσοκομείων να αποστέλλουν ειδικευμένους γιατρούς στα κέντρα υγείας που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν καθημερινά προβλήματα ελλείψεως γιατρών.  Κατόπιν τούτου εισηγήθηκε, και ο Υπουργός αποδέχτηκε, εντός του μηνός να διοριστούν πρόσθετοι επικουρικοί γιατροί στα μεγάλα νοσοκομεία των νησιών, οι οποίοι θα καλύπτουν όποια κενά παρουσιάζονται στα μικρά νησιά ή τα χωριά.

Επιπρόσθετα, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε θετικά στο αίτημα του Δημάρχου Ρόδου κ. Κουσουρνά, να εισηγηθεί νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις του αμέσως μετά το Πάσχα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία πιστεύει ότι ομόφωνα θα γίνει αποδεκτή, ώστε να μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλύπτει κενά του ΕΚΑΒ στην περιοχή αρμοδιότητάς της γιατί σήμερα δεν της το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο.  

Σημειωτέον ότι η πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα παρουσία του Υπουργού Υγείας, θα ασχοληθεί με το ΕΚΑΒ και τη λειτουργία του σε όλη τη χώρα.

Pin It on Pinterest