Τείχος προστασίας για τις κατασχέσεις – Κανείς δεν θα μπορεί να βάλει χέρι στα πρώτα 1.500 ευρώ

Μέτρα καλείται να λάβει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να μην επαναληφθεί το περιστατικό με την κατάσχεση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών.

Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών πίστωσε 133,2 εκατομμύρια ευρώ τους τραπεζικούς 205.912 ευρώ φορολογουμένων που είχαν υποβάλει από τους πρώτους αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Μέσα σε λίγα λεπτά τα πεντακοσάρικα από αρκετούς λογαριασμούς είχαν κάνει φτερά.

Από τώρα και στο εξής θα υπάρχει αδιαπέραστο τείχος προστασίας για τα πρώτα 1.500 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε φορολογούμενος να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο τα πρώτα 1.500 ευρώ δεν θα μπορεί να τα κατάσχει κανείς για τυχόν οφειλές.

Η δήλωση του λογαριασμού θα γίνεται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με «Τα Νέα». Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή είναι έτοιμη να ανέβει εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως λέει στην εφημερίδα στέλεχος της Γενικής Γραμματείας «η εφαρμογή θα είναι πάρα πολύ απλή. Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, κάθε φορολογούμενος ο οποίος θέλει να ενεργοποιήσει το τείχος προστασίας θα μπαίνει στην εφαρμογή και δεν θα δηλώνει τίποτα περισσότερο από τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο θέλει να προστατεύσει από ενδεχόμενες κατασχέσεις».

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest