H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επίτευξη των αποτελεσμάτων για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, απαιτείται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με την αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς, που θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την ιδιότητα της Ευρωπαϊκής χώρας με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας για το έτος 2013, στην χώρα μας, την περίοδο 20 Ιουνίου έως και 27 Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους 211 συνάνθρωποί μας, 280 σοβαρά τραυματίες και 1.949 ελαφρά τραυματίες, δηλαδή 3-4 ζωές κάθε μέρα χάνονται εξαιτίας τροχαίου, αριθμοί που θα πρέπει να μας συγκλονίζουν…
H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών ακολουθώντας πρακτικές από τους αντίστοιχους οργανισμούς της Ε.Ε και όχι μόνο, των οποίων είμαστε μέλη, προσπαθώντας να επισημάνει την σοβαρότητα του θέματος, με στόχο να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο τραγικά και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως πολιτεία, ως κράτος, ως φορείς, ως πολίτες….
Στα πλαίσια των «10 Χρόνια Δράσεις 2004-2014» της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, έχει εντάξει την καμπάνια ενημέρωσης για την χρήση του κράνους με το τίτλο « Η Ρόδος φοράει το κράνος της». Το τηλεοπτικό σποτ προβάλλεται από τα τοπικά κανάλια και το ρ/φ σποτ έχει σταλεί στα ραδιόφωνα της Ρόδου, στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και στην σπουδαιότητα της χρήσης του κράνους.
Πραγματοποιεί για μία ακόμα χρονιά την ενημερωτική καμπάνια για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας, με την έκδοση τρίπτυχου εντύπου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Τμήμα Τουρισμού Δωδεκανήσου και του Τομέα Κοινωνικής Μέριμνας.
Η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους χρήστες δρόμου, Έλληνες και ξένους, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των δυστυχημάτων λόγω της χαλάρωσης, της βραδινής διασκέδασης, τις υψηλές θερμοκρασίες, το κακό οδικό δίκτυο και τους καλοκαιρινούς μήνες η κυκλοφορία στο ήδη ανεπαρκές επαρχιακό- εθνικό δίκτυο αυξάνεται κατακόρυφα.
ΔΡΑΣΕΙΣ Ιουλίου 2014
15 Ιουλίου 2014: Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου-Παρουσίαση Τροχαία δυστυχήματα: Ασφαλής Οδήγηση Ζήτημα ΖΩΗΣ
16 Ιουλίου 2014: Παραμονή Αγίας Μαρίνας στο Παραδείσι, μαζί με την Τροχαία Ρόδου και τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ενημέρωση των δικυκλιστών και διανομή εντύπου για την σπουδαιότητα της χρήσης του προστατευτικού κράνους. Απογοητευτική η εικόνα και τα συμπεράσματα αυτής της δράσης. Αγνοούν επιδεικτικά τη χρήση του κράνους.
29 Ιουλίου 2014: Παραμονή στον Άγιο Σουλά. Μαζί με την Τροχαία Ρόδου και τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ ενημέρωση των δικυκλιστών και διανομή εντύπου για την σπουδαιότητα της χρήσης του προστατευτικού κράνους. Απογοητευτική η εικόνα και τα συμπεράσματα και αυτής της δράσης. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
31 Ιουλίου 2014: Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια. Εκτενής συζήτηση για την παρουσία συχνής αστυνόμευσης στους δρόμους που οδηγεί στη σημαντική μείωση των δυστυχημάτων. Επισημάναμε ότι το καλοκαίρι στη Ρόδο με τον αυξημένο αριθμό των τουριστών συναντάται το φαινόμενο της ανεξέλικτης οδήγησης που σε συνδυασμό με έλλειψη αστυνόμευσης έχει εύλογο αποτέλεσμα την καταγραφή τροχαίων δυστυχημάτων. Επισημαίνοντας δυστυχώς ότι « Ο έλληνας οδηγός θέλει…. τον τροχονόμο του» σε ότι αφορά το χρηματικό ποσό που οφείλει να καταβάλλει ως παραβάτης οδηγός και θα τον συνετίσει αλλάζοντας οδηγική συμπεριφορά…. Η έντονη παρουσία των τροχονόμων και η αύξηση των παραβάσεων που βεβαιώνονται σε οδηγούς μειώνουν τα θανατηφόρα δυστυχήματα, σύμφωνα με έρευνες και μελέτες παγκόσμιων φορέων που ασχολούνται με το θέμα της οδικής ασφάλειας.
Δράσεις Αυγούστου 2014
8 Αυγούστου 2014: Συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή του Διεθνή Μαραθωνίου στη Ρόδο στις 12 Οκτωβρίου 2014.
9 Αυγούστου 2014: συμμετέχει στη γιορτή Μελιού και Σούμας στα Σιάννα, ενημερώνοντας τους επισκέπτες με έντυπα για την ασφαλή οδήγηση.
14 Αυγούστου 2014: Πλατεία Κύπρου και ώρα 13:00, μαζί με την Τροχαία Ρόδου, ΣΥΦΑΚ-Δωδ/σου και τους εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα μοιραστούν αλκοτέστ μιας χρήσης στους οδηγούς και έντυπο για την ασφαλή οδήγηση, εν όψει της εξόδου της εορτής του 15Αύγουστου.
13 -23 Αυγούστου 2014: συμμετέχει για τέταρτη χρονιά στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής, με δικό της περίπτερο. Οι επισκέπτες, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στις 16, 17 και 20 Αυγούστου 2014 βιωματικές δράσεις με τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης και 3 video-προβολές συζητήσεις με θέμα « Χρειάζεται να φοράω κράνος μου». Οι επισκέπτες οδηγοί-δικυκλιστές θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την χρήση του κράνους. Μας δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για την Οδική Ασφάλεια, να ακούσουμε προτάσεις, θα μοιράσουμε έντυπα με συμβουλές, και θα λάβουν μέρος στη κλήρωση ενός ποδηλάτου-και προστατευτικών κρανών (1€ ο λαχνός). Χορηγός ΒΑΚΑΡ Α.Ε . Η κλήρωση θα γίνει με την λήξη της έκθεσης 23 Αυγούστου 2014.
27 Αυγούστου 2014: Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου «ΑΙΘΩΝΑΣ» Παρουσίαση: Τροχαία δυστυχήματα: Ασφαλής Οδήγηση Ζήτημα ΖΩΗΣ. Βιωματικές δράσεις για ασφαλή οδήγηση
Φίλοι οδηγοί:
•Να θυμάστε πάντα όταν οδηγείτε: τη ζώνη ασφαλείας, την ταχύτητα του οχήματος σας, το κράνος, την μη χρήση του κινητού τηλεφώνου, τα παιδιά να κάθονται στα ειδικά καθίσματα, την μη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, την απόσταση ασφαλείας, να μην είστε κουρασμένοι, το service οχήματος σας και το οδικό δίκτυο στο οποίο κινείστε.
•Εμείς οι οδηγοί είμαστε σε θέση να μειώσουμε, να ελαχιστοποιήσουμε και να εκμηδενίσουμε τους κινδύνους που κρύβει ένας δρόμος επικίνδυνος.
•Ας δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εμείς κάνουμε τη διαφορά
•Η ανταμοιβή είναι πολύτιμη. Η ίδια μας η ΖΩΗ. Η Ανθρώπινη ΖΩΗ είναι ανεκτίμητη
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ σας εύχεται ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Pin It on Pinterest

Share This