Πρόγραμμα προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα Λύκεια του νησιού, από το Δήμο Ρόδου

Η παιδεία, ως γνωστόν αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των δομών και θεσμών της κοινωνίας του αύριο. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Ρόδου, προσπαθεί συνεχώς μέσα από δράσεις να αξιοποιήσει στο έπακρο το ρόλο αυτό, διευρύνοντας τα πεδία στα οποία έχει τη δυνατότητα.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, προωθεί πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στα Λύκεια του νησιού. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των αυριανών πολιτών με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για το σκοπό αυτό, ο κ. Στέργος Παρδαλός, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, συνοδευόμενος από στελέχη της υπηρεσίας του, επισκέφθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου. Αφού ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια κ. Σοφία Καραγιαννίδου, για θέματα λειτουργίας του σχολείου, στη συνέχεια, μίλησε στα παιδιά του τμήματος Α2 της πρώτης Λυκείου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου κ. Μαρία Μανωλίτση.
Στόχος είναι τα παιδιά να διεξάγουν προσομοίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη φάση στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου. Το φανταστικό σενάριο που επελέγη από τους μαθητές, αφορά το προσφυγικό πρόβλημα, και με αφορμή αυτό, ακολούθησε διαλογική συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτική Παιδεία με διδάσκουσα την κ. Λίνα Φιλιππάκη.
Μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Στέργος Παρδαλός, τόνισε στα παιδιά πως είναι καθήκον τους να γίνουν οι ίδιοι ενεργοί, ενημερωμένοι και υπεύθυνοι πολίτες ικανοί να συμμετέχουν στα κοινά, προκειμένου να είναι σε θέση να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.

Pin It on Pinterest

Share This