Προσοχή ! Προστατέψτε τα αδέσποτα απο το κύμα ψύχους που έρχεται

Τα αδέσποτα ζώα ταλαιπωρούνται απίστευτα από την παγωνιά και το κρύο. Αναγκάζονται να το βιώσουν με τους χειρότερους τρόπους…

Είδες αδέσποτο σκύλο έξω στο κρύο να τριγυρνά απροστάτευτος; Τα σκυλιά έξω στο κρύο, χωρίς στέγη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βρίσκονται σε κίνδυνο από υποθερμία, θάνατο και κρυοπαγήματα. 

Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα προστατέψεις: 

1. Πρόσφερε επιπλέον φαγητό στους σκύλους και τις γάτες της γειτονιάς σου. Το φαγητό, είναι ενέργεια η οποία βοηθάει στη θερμορύθμιση.

2. Κτύπα το καπό του αυτοκινήτου σου πριν βάλεις μπρος. Πολλές γάτες ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.

3. Πρόσφερε μια ζεστή γωνιά στο σπίτι σου σε κάποιον σκύλο ή γάτα της γειτονιάς σου. Σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να φιλοξενήσεις ένα αδέσποτο στο σπίτι σου μέχρι να υιοθετηθεί. Χρειάζεται ένα διάστημα όσπου να γίνει αυτό, το οποίο κανείς δεν μπορεί να σου υπολογίσει. Ωστόσο, για το ζώο θα ήταν η καλύτερη προσωρινή λύση. Αν ένα ζώο είναι αδέσποτο, αυτό δεν το κάνει πιο δυνατό στο κρύο και στη βροχή, αντιθέτως αυτό το θέτει απέναντι σε περισσότερους κινδύνους. Σκέψου το λοιπόν… Ίσως να μπορείς να το βάλεις για λίγο καιρό στην αυλή σου, στην είσοδο ή στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

4. Αν πάλι όχι, βρες μερικές παλέτες, χάρτινες κούτες ή ένα ξύλινο κιβώτιο και δημιούργησε ένα χώρο ασφάλειας για το ζώο. Κάνε ένα σπιτάκι στο χώρο που συχνάζει και τοποθέτησε μέσα σε αυτό μια παλιά κουβέρτα. Αν αποφασίσεις να το κάνεις, καλό είναι να έχεις λίγη έννοια διότι σε περίπτωση βροχής μπορεί η κουβέρτα να γίνει μούσκεμα. Οπότε θα πρέπει να να την μαζέψεις και να βάλεις μια στεγνή. Αλλιώς το ζώο θα κρυώσει και μπορεί ν’ αρρωστήσει. Αν δεν μπορείς να το επισκέπτεσαι τόσο συχνά, καλύτερα να μην τοποθετήσεις τίποτα στο σπιτάκι του, ούτε ρούχα ούτε κουβέρτες.

5. Aν έχεις κάποιο αδιάβροχο και ζεστό ρούχο για τον σκύλο σου, σίγουρα ο σκύλος στο δρόμο θα το χρειαστεί περισσότερο.