Προσοχή! – Το Λιμεναρχείο Ρόδου προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 02/31-1-2022/1300 Β Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ:

Α) Σήμερα Τρίτη 1-2-2022 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, που η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 μποφόρ και πιθανώς και τα 9 μποφόρ.

Β) Την Τετάρτη 2-2-2022 οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν, ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Γ) Την Πέμπτη 3-2-2022 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη που η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Κατόπιν αυτών, οι πλοίαρχοι, κυβερνήτες και ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούνται όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This